Miercuri, 27 Octombrie 2010 - 06:12 AM Aleg.RO: Deputatii refuza sa discute ordonanta privind creditele populatiei. Vezi aici de ce

Publicat de: ---

WallStreet Deputatii PNL au parasit sedinta Comisiei de buget, finante si banci, invocand incalcarea regulamentului prin devansarea datei pentru dezbaterea ordonantei privind creditele pentru populatie, in timp ce mai multi deputati PSD au plecat la intalnirea cu liderul socialistilor europeni, Martin Schulz, scrie <a href="www .mediafax.ro">Mediafax.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a ridicat inca de la inceputul sedintei problema procedurala a devansarii datei de dezbatere a OUG 50/2010 privind contractelor de credit pentru populatie, decisa de Biroul Comisiei, in conditiile in care in urma cu doua saptamani deputatii au votat ca raportul pentru acest act normativ sa fie discutat dupa data de 27 octombrie.

In replica, presedintele comisiei, deputatul PSD Viroel Stefan a aratat ca fara devansarea datei sedintei, dezbaterile ar putea incepe cel mai devreme peste doua saptamani, avand in vedere programul plenului din zielele viitoare si de saptamana viitoare, cand va fi organizata o sedinta solemna la Iasi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Deputatii PNL s-au ridicat insa odata cu Nicolaescu si au parasit sedinta comisiei.

"Imi este si mie rusine, de invitati, de media, de oamenii din institutii care au venit la debateri (...) Cui foloseste? Ca sa intelegem despre ce este vorba? Ne declaram ca vrem binele consumatorului, dar iesim din sala. Imi pare rau ca au plecat colegii mei de la PNL, ca sunt afara si dau declaratii ca vor binele consumatorilor. Chiar si o ora, daca facem trei articole, se chema ca am facut un pas inainte pentru a rezolva problemele consumatorilor, nu sunt problemele mele personale. (...) In cel mai optimist scenariu, ne vedem peste doua saptamani. Asta se doreste? Daca asta se doreste imi asum ca am fortat limitele regulamentului", a spus Viorel Stefan.

Dupa plecarea deputatiilor PNL au parasit sala si cativa deputati PSD, dar presedintele Comisiei a facut prezenta si a anutat ca cei 18 deputati ramasi pot asigura cvorumul.

Discutiile continua, insa cel mai probabil nu se va ajunge la votul final.

Deputatii au primit la mapa nu mai putin de 100 de amendamente, dar Viorel Stefan a anuntat ca au fost indexate si alte amendamente, depuse pana la termenul stabilit, de 21 octombrie.

In luna iunie, Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta 50/2010, pe baza unui proiect elaborat de ANPC, care transpune in legislatia romaneasca Directiva Europeana 48/CE/2008, printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ fiind eliminarea comisionului de rambursare anticipata la creditele cu dobanda variabila si calcularea dobanzii in functie de un indice de referinta transparent, la care se adauga o marja fixa, care nu poate fi modificata fata de contractul initial.

ANPC a extins prevederile directivei europene astfel incat noile reglementari sa se aplice si contractelor de creditare aflate in vigoare, ceea ce a obligat bancile, nemultumite de prevederile actului normativ, sa modifice circa 8 milioane de contracte incheiate cu clientii.

 


(589 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Deputatii refuza sa discute ordonanta privind creditele populatiei. Vezi aici de ce | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28779315948486 seconds.