Vineri, 30 Iulie 2010 - 05:33 AM Aleg.RO: Familia lui Crivtonencu, consilierul Elenei Udrea, o suta de contracte cu statul

Publicat de: ---

Kamikaze

Ministresa Udrea a avut un consilier . Familia consilierului are o firma. Ministerul lui Udrea i-a dat firmei familiei consilierului un contract de 180.000 de euro. Si a fost doar ultimul contract de stat dintr-o serie de citeva zeci in ultimii ani. Daca nu e roz, viata e portocalie. Si la guvernare, si in cont.

Crivtonencu si-a dat demisia, dar si-a luat contractul

Firma despre care vorbim este Perfect Tour, iar actionarii sai sint Corina Pacuraru si Damian Crivtonencu. Adica sora si tatal lui Marius Sorin Crivtonencu, consilier al lui Ioan Andreica, secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Potrivit reprezentantilor ministerului, consilierul Crivtonencu si-a dat demisia din functie la sfirsitul lunii iunie, deci in urma cu o luna. Totusi, contractul de care vorbim i-a fost atribuit pe 31 mai 2010. Deci Marius Crivtonencu inca era angajat al MDRT la acel moment.

Primele contracte cu statul: Turism si Posta

Dar cine este Marius Crivtonencu si ce cauta el in politica asta urita si rea? Pai, in principiu, bani, ca orice om normal. Pentru el si pentru familia lui: atunci cind cariera lui politica a mers bine, tot la fel i-au dus-o si afacerile. In prezent, Marius Crivtonencu este secretar executiv al uneia dintre directiile organizatiei PDL Brasov. Prima functie publica detinuta de acesta a fost de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, la inceputul anului 2005. N-a rezistat in functie decit pina in septembrie acelasi an, cind a fost destituit de Tariceanu. A apucat, totusi, sa intre in ditamai scandalul in urma unui contract atribuit de ANT firmei Perfect Tour.

Adica, da, fratele i-a dat surorii bani de la bugetul institutiei pe care o conducea. Potrivit cotidianului Curentul, ANT a selectat un numar de 11 firme de turism prin care sa se realizeze deplasarile in strainatate ale reprezentantilor, printre care aparea cea a surorii. In 2005, anul in care Mariusica a intrat in politica, Perfect Tour a incheiat un contract de asociere in participatiune cu Posta Romana care prevedea deschiderea unor ghisee in cadrul oficiilor postale prin care Corinuta urma sa vinda servicii de turism. In 2005, cifra de afaceri a Perfect Tour a crescut spectaculos, ajungind pina la suma de 7,7 milioane RON, potrivit bilantului depus la Ministerul Finantelor. In bilantul anterior, firma inregistrase o cifra de afaceri de numai 1,54 milioane RON.

Contract cu Ministerul Dezvoltarii imediat dupa angajare

La inceputul lui 2009, Marius Crivtonencu aterizeaza la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Colegii lui de la minister s-au dat peste cap si i-au dat un contract familiei acestuia. In vara lui 2009, Perfect Tour a cistigat licitatia pentru bilete de avion de la MDRL in valoare de 1,5 milioane RON. La acel moment, ministru era Vasile Blaga. Cireasa de pe tort in 2009 a fost Administratia Prezidentiala, de la care a primit, impreuna cu alte citeva firme de turism, un contract in valoare de 500.000 RON pentru servicii de transport aerian intern si extern. In 2010, la Dezvoltare ajunge Elena Udrea.

Chiar si-asa, Crivtonencu a rezistat in functie. Si contractele au mers in continuare catre Perfect Tour. Potrivit SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice), in 2010 firma Corinei Pacuraru a cistigat licitatii la Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Apararii, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei, Senat, Camera Deputatilor, Autoritatea Rutiera Romana, SPP, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera,  Inspectoratul General al Politiei Romane, Nuclearelectrica si Televiziunea Romana.

Crivtonencu, bani si pe sali de sport

Pe de alta parte, Marius Crivtonencu mai face afaceri si pentru propria lui persoana. De la noi din revista ati putut afla despre bani care au ajuns la consilier prin Compania Nationala de Investitii, din subordinea MDRL. Site-ul Companiei de Constructii Carpati Brasov arata ca societatea face parte din acelasi grup cu Genius Group, Corona Beton, Genius Design si Genius Consulting, la care  actionara este Argentina Crivtonencu, sotia consilierului.

In 2009, Constructii Carpati a cistigat doua licitatii ale CNI pentru constructia de sali de sport in valoare de sapte milioane RON. In aceeasi perioada, Mariusica era membru in consiliul de administratie al CNI. Recent, o investigatie a Gazetei Sporturilor a aratat ca Constructii Carpati a lucrat ca subcontractor al altor firme care au cistigat licitatii de la CNI. Este vorba despre MBS Group, controlata de pedelistul Gabriel Szilagy. Potrivit Gsp, in 2008, la inaugurarea unui bloc de locuinte construit de Carpati pentru Primaria Brasov, Crivtonencu declara in calitate de „presedinte al Genius din care face parte Carpati“: „Blocul a fost realizat cu finisaje de foarte buna calitate“.

Sora, Corina Pacuraru, se plinge ca statul vrea preturi mici

In discutia purtata cu Corina Pacuraru, aceasta a declarat pentru Kamikaze ca Perfect Tour cistiga licitatiile fara sprijinul lui Marius Crivtonencu. Ba nici macar la licitatiile MDRT sora nu a primit vreun pic de ajutor de la fratele consilier. Corina Pacuraru sustine ca e dreptul ei sa participe si sa cistige licitatiile organizate de institutiile publice. Si cine sintem noi ca s-o contrazicem? Cu toate acestea, aceeasi madama s-a plins ca institutiile astea de stat care ii dau bani ii fac numai probleme, pentru ca vor preturi cit mai mici, platesc tirziu si sint, in general, pline de figuri. Potrivit declaratiilor patroanei, Perfect Tour deruleaza aproximativ o suta de contracte cu institutii de stat. De asemenea, din cifra de afaceri contractele cu statul reprezinta aproximativ 20%. Potrivit Ziarului Financiar, cifra de afaceri a firmei a fost de aproximativ 22 de milioane de euro in 2009.

Crivtonencu, functii la stat pe filiera Pacuraru-SOV

Marius Crivtonencu a ajuns secretar de stat la ANT din partea Blocului National Democrat, controlat de afaceristul Maricel Pacuraru. Maricel este sotul Corinei Pacuraru, afacerist implicat in devalizarea Bancii Internationale a Religiilor si a Bancii Dacia Felix. De asemenea, Pacuraru a fost partener de afaceri si cu SOV, fapt confirmat de sindicalistul Dumitru Costin intr-un interviu aparut in Curentul. Din partea BND ar fi trebuit sa ajunga sef la Turism chiar Corinuta, insa a iesit scandal in presa si Maricel a renuntat la idee.

Spaga-diurna pentru ziaristi de la Udrea

In 2009, Jurnalul National a relatat ca ministrul Elena Udrea (ministru al Turismului, in acel moment) platea jurnalistii care participau la evenimentele ministerului cu bani publici. In schimb, Udrea aparea bine si foarte bine in presa, fiind in general supramediatizata. De exemplu, ziaristii prezenti intr-o delegatie care s-a plimbat la Paris cu madam Udrea au beneficiat de diurna platita din banii MT, desi ei nu erau in nici un caz angajatii statului. (Silviu APOSTOL)


(3822 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Kamikaze

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Kamikaze:

Familia lui Crivtonencu, consilierul Elenei Udrea, o suta de contracte cu statul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29740285873413 seconds.