Marți, 27 Iulie 2010 - 06:53 AM Aleg.RO: PNL: Primul pas spre suspendarea lui Basescu este inlaturarea Cabinetului Boc

Publicat de: ---

cronicaromana Vicepresedintele PNL, Mihai Voicu, purtator de cuvant al partidului, a declarat, ieri, ca primul pas spre suspendarea presedintelui este inlaturarea actualului Guvern iar suspendarea s-ar putea produce in situatia in care seful statului nu ar da dreptul unei noi majoritati parlamentare de a-si numi primul-ministru . In opinia lui Voicu, pentru inlaturarea actualului Executiv este nevoie de o majoritate parlamentara care sa fie pastrata si pentru formarea unui nou guvern. Potrivit vicepresedintelui liberal, din acest nou guvern ar putea face parte partidele de opozitie, dar si UDMR si ar putea fi sustinut de orice parlamentar care nu se mai regaseste in politica actualului Executiv. Voicu a mentionat si posibilitatea formarii unui guvern de tehnicieni, dar cu un mandat limitat in timp pana la alegerile anticipate. “Oricare dintre variante e mult mai buna decat ce avem in acest moment. Am evocat ipoteza suspendarii presedintelui numai in situatia in care aceasta majoritate parlamentara nu ar fi recunoscuta si nu i s-ar da dreptul sa numeasca un prim-ministru daca vom ajunge in aceasta situatie, insa primul pas este trecerea unei motiuni de cenzura”, a sustinut Voicu.
De asemenea, purtatorul de cuvant al liberalilor respinge declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes privind autonomia Tinutului Secuiesc si cere lui Traian Basescu sa-i retraga acestuia ordinul Steaua Romaniei. “Ne intrebam care este explicatia pentru lipsa de reactie a autoritatilor statului roman pentru astfel de declaratii. Nici presedintele, nici primul ministru nu au avut o atitudine. Mai mult decat atat, l-am vazut pe domnul presedinte incadrat de Laszlo Tokes si de premierul Ungariei la o manifestatie a unei organizatii”, a mai adaugat Voicu. Nu in ultimul rand, liberalii sustin ca pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului nu ar trebui sa se afle numai Legea ANI, ci si cresterea TVA, precum si Ordonanta de Urgenta 63/2010, care, in opinia liberalilor, incalca autonomia locala.


(523 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

PNL: Primul pas spre suspendarea lui Basescu este inlaturarea Cabinetului Boc | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29586410522461 seconds.