Joi, 08 Iulie 2010 - 05:50 AM Aleg.RO: Legea ANI a fost resuscitata la Camera Deputatilor

Publicat de: ---

adevarul Democrat-liberalii vor sa intoarca Legea ANI in Parlament, desi aceasta si-a incheiat traseul legislativ . PSD se opune, in timp ce in UDMR si PNL sunt pareri impartite. Daca propunerea ar fi acceptata, Legislativul ar urma sa rediscute reinfiintarea comisiilor pentru cercetarea averilor.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a convocat Biroul Permanent pentru a lua o decizie cu privire la rediscutarea Legii ANI, cu toate ca alesii au intrat in vacanta parlamentara.

taguri legea ani camera deputatilor psd udmr roberta anastasemdaniel nuda gyorgy frunda

Mai cititi si:

Basescu vrea impozit pe pensii

Victor Ponta: ?Nici nu-i urasc, nici nu-i iubesc pe liberali?Demersul Robertei Anastase a pornit de la solicitarea presedintelui Comisiei juridice, deputatul PDL Daniel Buda, acesta cerandu-i sa nu trimita actul normativ spre promulgare.

El a sustinut ca articolul din lege privind comisiile de cercetare a averilor, eliminat de Senat, este de competenta decizionala a deputatilor, care ar trebui sa-l rediscute.Unii parlamentari ai Puterii sustin ca ar putea sa revina si asupra altor prevederi din lege. Aceasta varianta este sustinuta de independentul Eugen Nicolicea pe motiv ca, desi Legea ANI e de competenta Senatului, deputatii au votat si  unele articole care completeaza o alta lege (115/1996) pentru care Camera are competenta decizionala. "Toate amendamentele care s-au referit la aceasta lege, de exemplu declararea afacerilor cu statul, trebuie rediscutate de Camera", sustine Nicolicea.Pareri impartite in UDMR si in PNL Planurile democrat-liberalilor sunt privite cu rezerva chiar de unii parlamentari din arcul guvernamental. Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, autorul principalelor modificari votate de aceasta Camera, nu s-a ferit sa califice gestul partenerilor de guvernare drept ?o prostie". ?Daca aveau probleme de natura procedurala trebuiau sa le spuna de la inceput. Legea trebuie sa mearga la promulgare", a sustinut Frunda. Liberalii au si ei pareri impartite. "Este o incercare a sefului statului de a tergiversa promulgarea legii, este clar ca Senatul este Camera decizionala si voi vota impotriva rediscutarii Legii ANI", afirma Ludovic Orban, vicepresedinte al Camerei Deputatilor. In schimb, liderul grupului deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca ar putea sustine reexaminarea, daca prin acest demers se aduc imbunatatiri. In schimb, social-democratii sunt clar impotriva rediscutarii subiectului.Divergente in PDLDispute au aparut si in interiorul PDL, eurodeputatul Monica Macovei acuzandu-si colegii ca au tradat "cauza luptei anticoruptie" si au votat mutilarea ANI cot la cot cu PSD si PNL. Liderul senatorilor PDL, Traian Igas, i-a replicat ca a facut o lege proasta pe vremea cand era ministru al Justitiei. ?Si eu pot sa spun ca doamna Macovei a facut o lege proasta, in conditiile in care a fost declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala, dar asta nu ajuta cu nimic", a declarat Igas.Noua Lege ANI a luat nastere dupa ce magistratii constitutionali au invalidat mai multe articole ale vechiului act normativ. Decizia Curtii Constitutionale a facut ca Legea ANI sa revina in dezbaterea Parlamentului. Nemultumit de forma adoptata de Legislativ, presedintele Traian Basescu a retrimis-o spre analiza, solicitand infiintarea comisiilor de ancheta si declararea afacerilor pe care demnitarii si rudele lor le au cu statul. In cadrul procesului de reexaminare, Senatul a respins insa formarea acestora. Seful statului poate returna legea Parlamentului o singura data.  "Este o  prostie. Legea ANI trebuie sa mearga la presedinte pentru promulgare."Gyorgy Frundasenator UDMR


(420 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Legea ANI a fost resuscitata la Camera Deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66926097869873 seconds.