Joi, 10 Iunie 2010 - 05:31 AM Aleg.RO: Iulian Urban: "Tiganii m-au biruit!" - CNCD a decis ca senatorul a incalcat dreptul la demnitate al romilor

Publicat de: ---

Realitatea TV

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis ca senatorul PDL Iulian Urban a incalcat "dreptul la demnitate apartinand comunitatii rome" .  Decizia vine la un an dupa ce jurnalistul Dan Tapalaga a depus o sesizare in acest sens. In urma cu cateva saptamani, Urban se razboia si cu homosexualii.

CNCD si-a spus parerea cu privire la comunitatea roma/FOTO: cncd.org.ro Imaginea 1/1

In urma cu un an, Dan Tapalaga a scris un articol de opinie in iulie 2009 in care il acuza pe Iulian Urban ca "posteaza pe blog-ul sau niste texte anti-tiganesti decupate parca din Romania Mare".

In articolul Un senator cu discurs anti-tiganesc in PDL, Tapalaga scria: "Faptele domnului senator Iulian Urban se incadreaza lejer, ca tot e jurist de meserie, la instigare la ura rasiala. Nu zice de-a dreptul ca e cazul sa taiem niste gaturi de tigani, dar nici departe nu e. Stigmatizeaza o intreaga etnie in cel mai pur stil rasist. Iata titlul cat se poate de sugestiv al unei postari de astazi, 13 iulie: "Cine omoara, fura si ameninta?" Tiganii, desigur. Asta se intelege din titlul postarii sale".

Senatorul PDL a respins acuzatiile aduse de CNCD si a anuntat intr-o postare pe blog ca va ataca hotararea CNCD:

"Tiganii m-au biruit. Dan Tapalaga si-a vazut visul cu ochii. Adica a devenit idolul tiganilor romani, odata ce la cererea lui personala si a Hotnews.ro, CNCD a decis dupa un an de zile ca subsemnatul i-am discriminat pe tigani atunci cand am comentat pe marginea evenimentelor din 2009 de la Sancraieni" - scrie Iulian Urban pe blogul sau.

In urma cu cateva saptamani, Urban a publicat pe blog un atac dur la adresa comunitatii de gay din Romania, postare caracterizata inclusiv de o parte din colegii sai de partid, drept homofoba.


(326 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Iulian Urban: "Tiganii m-au biruit!" - CNCD a decis ca senatorul a incalcat dreptul la demnitate al romilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3296000957489 seconds.