Miercuri, 19 Mai 2010 - 05:28 AM Aleg.RO: Miron Cozma: Basescu poate sa stea linistit. Nu vor mai fi minerii care au fost pe vremea lui Miron Cozma

Publicat de: ---

Realitatea TV

Miron Cozma, fostul lider sindical al minerilor, spune ca miercuri nu vor fi nici macar 200 de mineri in Bucuresti la miting . Cozma a spus ca, oricum, minerii care vor veni in Capitala nu mai sunt cum erau pe vremea sa. El l-a acuzat pe actualul lider Marin Condescu ca a facut presiuni ca ortacii sa il voteze pe Traian Basescu.

Cozma vorbeste despre venirea minerilor/FOTO: Voxpublica Imaginea 1/1

Miron Cozma dezmite informatia ca la mitingul de miercuri din Bucuresti vor fi 10.000 de mineri. "Aveti informatii gresite. Din cate stiu eu, nu vor fi nici macar 200 de mineri din doua motive: in primul rand ca din Valea Jiului nu vor veni nici macar 100 de oameni, iar din lignit, din informatiile mele, vor fi trimisi  pur si simplu cativa pentru reprezentare. Nu uitati ca Marin Condescu este omul de casa al lui Traian Basescu, l-a sustinut si in alegeri. Deci minerii din Oltenia  au votat cu Traian Basescu, din cate stiu eu la presiunea lui Marin Condescu. Basescu poate sa stea linistit. Nu vor mai fi minerii care au fost pe vremea lui Miron Cozma", a declarat fostul lider care a precizat ca pe vremea sa sindicatul avea 47.000 de membri, iar acum mai are doar 9.700 de membri.

Cozma a afirmat ca, in acest moment, liderii sindicatelor minerilor nu au resursele financiare necesare pentru a-i aduce  in Bucuresti. "Sa stea linistiti toti cei care se tem de mineri!", a punctat fostul lider al minerilor din Valea Jiului. Totusi, el a atras atentia ca "daca se va vrea in continuare sa se arunce din nou vina pe mineri, atunci  le transmit minerilor sa stea linistiti, vor fi destui oameni in pietele din Bucuresti. Nu 60.000 cum au anuntat sindicatele, vor fi in jur de 15.000 de persoane. Suficient pentru a trage un semal de alarma asupra politicii duse de Guvernul Boc si presedintele Traian Basescu".

Miron Cozma l-a mai acuzat pe Traian Basescu ca a dat afara in 1990 un inginer de la Regionala Craiova care avusese curajul sa ii opreasca pe mineri, desi actualul presedinte, pe atunci ministru al Transporturilor, le trimisese trenuri sa vina la Bucuresti indeplinind astfel un ordin al lui Ion Iliescu.

 


(269 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Miron Cozma: Basescu poate sa stea linistit. Nu vor mai fi minerii care au fost pe vremea lui Miron Cozma | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28358697891235 seconds.