Marți, 18 Mai 2010 - 05:53 AM Aleg.RO: Voiculescu: Basescu este un animal politic, simte prada si stie cand s-o atace

Publicat de: ---

Realitatea TV

Ideea ca Traian Basescu doreste sa conduca Romania, in mod paradoxal, dezbinand-o, apare din ce in ce mai des, in ultima perioada . O impartaseste si Dan Voiculescu, vicepresedintele Senatului.

Voiculescu: Basescu a reusit sa rupa societatea romaneasca Imaginea 1/1

Luni seara, intr-o interventie la Antena 3, conservatorul Dan Voiculescu a apreciat ca in spatele masurilor de austeritate anuntate de presedintele Traian Basescu se ascunde o intreaga strategie, menita sa dea nastere unor aliante intre presedinte si tabara antreprenorilor, a celor care au forta materiala si intelectuala mai mare decat cealalta tabara, a pensionarilor si a bugetarilor.

"Traian Basescu este un animal politic, simte unde este prada si stie foarte bine cand sa atace si cand sa clarifice lucrurile cu prada sau cu tabara care-i convine. Traian Basescu a reusit, de cand este conducator, mai mare sau mai mic, mai mic sau mai mare, sa divida, sa imparta, sa rupa diferite partide, diferite societati, cum ar fi societatea romaneasca de astazi. Practic, gandirea a fost in felul urmator: crestem taxele, impozitele, lovim in clasa antreprenoriala care, de bine de rau plateste taxe si impozite si asigura venituri la bugetul de stat, sau lovim in bugetari si in pensionari? Tabara bugetarilor si a pensionarilor este mai slaba, nu are putere, nu are bani. Ca atare, probabil ca este mai bine, din punct de vedere politic, ca om politic, sa lovim in tabara mai slaba, si sa ne aliem cu cea mai puternica, a antreprenorilor, a celor care au forta materiala si intelectuala mai mare decat cealalta tabara", a apreciat Voiculescu.

Totodata, conservatorul a explicat ca, pe langa masurile anuntate de presedintele Basescu, ar putea fi luata in calcul o alta, si anume cea a "optimizarii economiei romanesti".

"Romania are, la ora actuala, investitori straini, bugetari, pensionari si o clasa antreprenoriala. Un lucru intelept ar fi fost sa ne uitam intai la societatea romaneasca, inclusiv la economia romaneasca si sa-i facem o fotografie in care sa vedem unde putem optimiza, ce putem realiza astfel incat sa nu fie nevoie sa taiem salariile si pensiile si sa nu crestem taxele si impozitele", a explicat Voiculescu.


(284 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Voiculescu: Basescu este un animal politic, simte prada si stie cand s-o atace | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.37180685997009 seconds.