Marți, 30 Iunie 2009 - 05:22 AM Aleg.RO: Covasna: Secretari de primării, sancționați cu rețineri de câte 20% din salarii

Publicat de: Monica RIZEA

AMOS News Doi secretari de comune din județul Covasna au fost sancționați cu rețineri de câte 20% din salariile pe trei luni, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor de serviciu referitoare la transmiterea hotărârilor de consiliu către Prefectură, spre verificarea legalității, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Secretarii comunelor covăsnnene Valea Mare și Dalnic nu au transmis Prefecturii Covasna,  spre verificarea legalității, documente adoptate pe parcursul a mai multor luni, prefectul județului, Codrin Munteanu, dispunând în consecință o verificare a celor două primării.
În urma verificării, a reieșit că, în vreme ce, la Valea Mare, fuseseră adoptate hotărâri care nu au mai fost direcționate spre  Prefectură, la Dalnic hotărârile nici măcar nu au fost redactate, deși consiliul local s-a întrunit.

În urma controalelor la cele două primării, s-a hotărât sancționarea celor doi secretari cu reținerea a câte 20 de procente din salarii, pentru trei luni, însărcinându-se primarii cu dispunerea aplicării.

“La Valea Mare, s-a înțeles că secretarul trebuie sancționat, însă la Dalnic, primarul nu a mai emis dispoziția de sancționare, așa că va trebui să-l dăm în judecată, pentru a-l obliga să acționeze conform legii”, a explicat luni Codrin Munteanu. Potrivit acestuia, se ia în calcul sesizarea Poliției în privința secretarului de la Dalnic, care nu a redactat nu doar documente din 2009 ci nici unele din 2008, făcându-se astfel vinovat de neglijență în serviciu.


(724 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Monica RIZEA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Covasna: Secretari de primării, sancționați cu rețineri de câte 20% din salarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29819393157959 seconds.