Vineri, 27 Martie 2009 - 05:54 AM Aleg.RO: Deputatul basarabean Tudor Pantiru condamnă acțiunile antiromânești ale autorităților de la Chișinău

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul PSD Tudor Panțîru, reprezentantul colegiului 2 din diaspora, cu atributii si pe Republica Moldova, ia apărarea celor doi cetățeni români expulzați de pe teritoriul Basarabiei, transmite Romanian Global News citand o declaratie de presa a parlamentarului roman.

„În data de 24 martie 2009, autoritățile de la Chișinău au dispus expulzarea de pe teritoriul Republicii Moldova a doi cetățeni români, Răzvan Cazacu și Radu Popescu, pe motiv că ar fi opus rezistență poliției în timpul reținerii și ar fi adresat injurii oamenilor legii. Este cunoscut însă faptul că cei doi cetățeni ai României, stat membru al Uniunii Europene, făceau parte din staff-ul tehnic al Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, aflat în opoziție față de regimul comunist de la Chișinau. Prin urmare, arestarea și expulzarea celor doi cetățeni europeni pot fi catalogate ca acțiuni electorale de intimidare, reprezentând o consecință directă a mesajului anticomunist promovat de către Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Arestarea și expulzarea celor doi cetățeni români reprezintă un act ilegal, abuziv, și discriminatoriu, încadrându-se perfect în șirul de acțiuni antiromânești întreprinse de către partidul de guvernământ din Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani.

În același timp, situația creată în jurul celor doi cetățeni români și totodată cetățeni ai Uniunii Europene, vine în totală contradicție cu mesajul pro-european etalat de către oficialii moldoveni, demonstrând clar derapajul de la valorile europene, pe care Chișinăul s-a angajat să le asimileze și să le respecte.

Consider că acțiunea îndreptată împotriva cetățenilor români Răzvan Cazacu și Radu Popescu, este lipsită de temei juridic și trebuie încadrată în contextul electoral din Republica Moldova, devenind o dovadă în plus a modului antidemocratic prin care partidul de guvernământ înțelege să desfășoare campania electorală, marcată până acum de numeroase abuzuri, semnalate de către observatorii interni și internaționali.

Pe această cale, condamn cu tărie comportamentul ilegal, discriminatoriu, abuziv și profund anti-european al autorităților față de cetățenii români expulzați și fac apel către oficialii de la Chișinău să dea dovadă de un comportament corect și civilizat în raport cu ceilalți concurenți electorali, și să se abțină de la astfel de acțiuni, care  afectează grav atât relațiile dintre România și Republica Moldova, cât și imaginea Republicii Moldova în Uniunea Europeană", se arata in declaratia deputatului Tudor Pantaru.

Sursă: Romanian Global News


(503 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputatul basarabean Tudor Pantiru condamnă acțiunile antiromânești ale autorităților de la Chișinău | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.4725649356842 seconds.