Joi, 31 Iulie 2008 - 04:40 AM Aleg.RO: PNTCD vrea sa constituie un grup parlamentar de independenti in Camera Deputatilor

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca    PNTCD spera sa obtina la alegerile din toamna sase-sapte parlamentari, un numar suficient cat sa constituie un grup parlamentar de independenti, acestia urmand sa candideze in colegiile uninominale sub sigla PNL, a anuntat, miercuri, prim-vicepresedintele partidului, Aurelian Pavelescu . "Mi-as dori sa avem un grup parlamentar din independenti. Daca am reusi, ar fi un imens succes, iar daca nu vom reusi macar la Camera Deputatilor, acest lucru se poate rezolva in timp, prin venirea unor parlamentari care au dorit sa intre in PNTCD", a declarat, miercuri, intr-o conferninta de presa, Pavelescu. El a afirmat ca daca PNTCD va avea un grup parlamentar constituit din sase-sapte membri "va fi un inceput".
Taranistii vor candida in circa 30 de colegii uninominale sub sigla PNL, in urma protocolului aprobat, marti, de Delegatia Permanenta a partidului.
Pavelescu a adaugat ca aceasta colaborare are un interes strategic, in conditiile in care PNTCD este membru cu drepturi depline in PPE, iar PNL a inteles ca nu poate fi legitimat pe centrul dreapta al esichierului politic romanesc, daca nu are o relatie cu PPE. "Aceasta relatie poate fi consolidata prin PNTCD. Tot din punct de vedere strategic, PNL a inteles ca Traian Basescu si PDL nu pot fi lasati singuri sa confiste relatia cu PPE si pe relatia de centru dreapta", a explicat prim-vicepresedintele PNTCD.
El a adaugat ca interesele colaborarii cu PNL sunt importante si dupa ce persoane din PNTCD vor intra in Parlament vor promova initiative legislative de centru dreapta care vor avea rolul de a sprijini si PNL. "Colaborarea cu PNL da o sansa PNTCD de a supravietui si a continua procesul de reorganizare pe termen mediu si lung", a spus Pavelescu.(554 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

PNTCD vrea sa constituie un grup parlamentar de independenti in Camera Deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.41022896766663 seconds.