Vineri, 27 Iunie 2008 - 04:39 AM Aleg.RO: Senatorii si-au pus televiziunile în cap

Publicat de: ---

azi Senatorii si-au pus televiziunile în cap      Premierul Calin Popescu Tariceanu îi va trimite presedintelui Traian Basescu o scrisoare în care îi va solicita sa nu promulge legea audiovizualului cu modificarile aduse de Senat, deoarece acestea afecteaza libertatea de exprimare a presei . Senatul a adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, o initiativa legislativa prin care programele de stiri ale posturilor de televiziune si de radio vor trebui sa contina, în pondere egala, stiri cu teme pozitive si, respectiv negative. Proiectul, initiat de senatorul PRM Gheorghe Funar si deputatul PNL Ioan Ghise, vizeaza modificarea si completarea Legii audiovizualului 504/2002.
     Conform motivarii initiatorilor, scopul acestei propuneri este "de a îmbunatati climatul general si de a oferi sansa publicului sa aiba perceptii echilibrate asupra vietii cotidiene, atât din punct de vedere psihic, cât si emotional".
     Propunerea, care are caracter organic, a fost adoptata de Senat în calitate de Camera decizionala.
     La rândul sau, Rasvan Popescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a declarat, ieri, ca institutia pe care o conduce va solicita Presedintiei sa nu promulge propunerea legislativa adoptata, miercuri, de Senat, privind ponderea egala a stirilor negative si pozitive în emisiunile radio-TV.


(492 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Senatorii si-au pus televiziunile în cap | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.46226119995117 seconds.