Luni, 31 Martie 2008 - 05:21 AM Aleg.RO: Primarul Falticeniului, acuzat ca foloseste electoral politia comunitara

Publicat de: ---

curentul

 
Deputatul social-democrat Ioan Stan l-a acuzat (vineri, 28 martie 2008) pe primarul municipiului Falticeni, Vasile Tofan, ca ar folosi politia comunitara pentru a distribui materiale electorale .
 
Potrivit deputatului PSD, Tofan a trimis politistii comunitari pe care-i are în subordine la Primarie, inclusiv pe seful acestora, Constantin Parasca, sa puna în cutiile postale pliante care contin realizarile sale pe linie administrativa, din 2004 si pâna în prezent.
 
Stan a spus ca "este imoral si ilegal ca politistii comunitari, platiti din bani publici, sa se ocupe de actiuni electorale, în loc sa-si îndeplineasca atributiile pe care le au în fisa postului". Parlamentarul de Suceava a atras atentia ca politistii comunitari nu trebuie sa aiba culoare politica, obligatia lor fiind sa aiba grija de linistea si ordinea publica a tuturor cetatenilor, si nu sa fie în slujba unui partid.Primarul Vasile Tofan a respins acuzatiile, precizând ca actiunea Primariei este perfect legala si nu are nici un fel de tenta electorala.
 
El a explicat faptul ca, prin aceste "scrisori de informare publica", a adus la cunostinta cetatenilor din Falticeni realizarile administratiei locale din ultimii patru ani, precum si bugetul Primariei pe acest an, pe capitole, deoarece intra în atributia autoritatilor locale sa informeze populatia în legatura cu destinatia banilor colectati din impozite si taxe.
 
Totodata, Tofan a recunoscut ca a folosit politistii comunitari, motivând ca, în acest fel, a vrut sa faca o economie la bugetul local, în conditiile în care o scrisoare prin posta costa 1 leu si ar fi trebuit trimise 14.000 de asemenea plicuri.
 
De asemenea, el a precizat ca pe acele pliante exista doar antetul Primariei si nici un alt fel de însemn electoral.
 
Vasile Tofan a fost ales primar al municipiului Falticeni în 2004, pe listele PNL, în prezent fiind anuntat candidat pentru un nou mandat pe listele Partidului Democrat Liberal.


(678 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Primarul Falticeniului, acuzat ca foloseste electoral politia comunitara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.39540195465088 seconds.