Joi, 28 Februarie 2008 - 05:26 AM Aleg.RO: Băsescu: În cazul în care nu modificăm sistemul de educație, sacrificăm România

Publicat de: Alina BOGHICEANU

AMOS News Traian Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanții partidelor politice și ai Grupului Minorităților Naționale pentru a discuta ultimele detalii privind Pactul Național pentru Educație, în vederea definitivării și semnării lui.

La întâlnire participă Emil Boc, Vasile Blaga și Gheorghe Flutur din partea PD-L, Vasile Dâncu, Ecaterina Andronescu și Ana Birchall(PSD), Gavril Vasilescu(PC), Cristian Adomniței, Puiu Hașotti (PNL), Marko Bela(UDMR), iar din partea minorităților naționale, altele decât cele maghiare, Varujan Pambuccian.


Șeful statului s-a arătat deranjat de faptul că doar o parte dintre partidele politice sunt reprezentate de liderii formațiunilor, subliniind că "nivelul de reprezentare vorbește despre interesul real al partidelor", privind educația din România.


Încă de la începutul discuției, președintele a spus că obiectivul pe care îl urmărește este  depolitizarea învățământului românesc, iar o lipsă de modificare a acestuia înseamnă "sacrificarea Românie"


"Obiectivul meu este să depolitizăm subiectul. Nu avem nicio soluție de creștere a competitivității fără să punem accent pe educație și fără să găsim soluții să avem un sistem de educație eficient. Pratic, conștient sau inconștient, în cazul în care nu modificăm sistemul de educație, sacrificăm România", a declarat Traian Băsescu. 


(589 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Alina BOGHICEANU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: În cazul în care nu modificăm sistemul de educație, sacrificăm România | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3040919303894 seconds.