Joi, 31 Ianuarie 2008 - 05:30 AM Aleg.RO: Geoana: Basescu si sustinatorii politici din PD au blocat uninominalul

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Liderul PSD Mircea Geoana i-a adresat miercuri presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care il acuza pe acesta ca, alaturi de i"sustinatorii politicii" din PD a blocat adoptarea votului uninominal si ca imparte cetatenii tarii in doua categorii in functie de interesul politic de moment .
Scrisoarea lui Geoana este un raspuns la scrisoarea privind votul uninominal adresata de catre Basescu liderilor partidelor parlamentare.
Geoana reaminteste ca a fost primul lider care, in 2005, a sustinut in Parlament proiectul de vot uninominal. i"La vremea aceea, dumneavoastra ati fost un adversar al sistemului de vot uninominal, lucru exprimat in declaratii publice. Au fost cel putin doua momente in care dumneavoastra sau sustinatorii dumneavoastra politici din Partidul Democrat ati blocat adoptarea votului uninominal: atunci cand ati inventat un referendum pentru votul uninominal, cu sanse minime de validare, pentru a face in mod ostentativ si neconstitutional de fapt campanie in favoarea Partidului Democrat; atunci cand Partidul Democrat, alaturi de PNL, a votat in Comisia de Cod Electoral din Parlament impotriva proiectul PSD privind votul uninominali", ii scrie liderul PSD sefului statului.
El se declara convins ca, daca Traian Basescu si-ar fi dorit cu adevarat votul uninominal, acesta ar fi avut atunci capacitatea de a determina Partidul Democrat sa voteze proiectul PSD.
In opinia liderului social-democrat, singura solutie pentru a avea vot uninominal in 2008 este rezolvarea rapida a obiectiilor de neconstitutionalitate ridicate de Curtea Constitutionala ca urmare a solicitarii sefului statului.
Geoana afirma ca parlamentarii PSD vor actiona pentru gasirea unei solutii constitutionale, prin care toti membrii celor doua Camere ale Parlamentului sa fie alesi prin vot uninominal. i"Sunt convins ca aceasta solutie corespunde exigentelor pe care cetatenii Romaniei le-au exprimat in repetate randuri. Si, prin urmare, in primele saptamani de activitate ale Parlamentului, sunt convins ca aceasta solutie va fi adoptata de catre cele doua Camerei", spune liderul PSD.
El il acuza pe seful statului ca, in scrisoarea adresata liderilor partidelor politice, continua sa imparta cetatenii tarii in doua categorii, in functie de interesul politic de moment. i"Acest tip de discriminare, care privilegiaza patru milioane de romani care au decis sa participe la referendum, pe care dumneavoastra ii considerati «activi politic», in detrimentul celorlalti 16 milioane pe care alegeti sa ii ignorati, reprezinta o atitudine nepotrivita pentru presedintele Romanieii", afirma Geoana.


(530 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Geoana: Basescu si sustinatorii politici din PD au blocat uninominalul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38455009460449 seconds.