Joi, 31 Ianuarie 2008 - 05:29 AM Aleg.RO: Primarul din Otopeni le-a pregatit prietenilor sai o afacere de milioane de euro

Publicat de: ---

curentul

Dezvoltarea Aeroportului International "Henri Coanda" - Bucuresti le va aduce apropiatilor primarului liberal al Otopeniului, Silviu Gheorghe, venituri frumusele . Acestia au primit aproximativ 7.500 de mp, cu titlu gratuit, n zona de extindere a aeroportului. n cteva luni, Ministerul Transporturilor, n subordinea caruia se afla Aeroportul "Henri Coanda", va ncepe despagubirea cu 10-20 de euro/mp a proprietarilor terenurilor necesare proiectului de dezvoltare.

Alti proprietari care au drept la terenuri n aceasta zona nu s-au bucurat de acelasi tratament din partea edilului Gheorghe, asa cum s-a ntmplat n cazul prietenilor si colegilor primarului liberal. n luna iulie, 430 de hectare din orasul Otopeni vor fi expropriate pentru extinderea aeroportului "Henri Coanda". Prilej de bucurie pentru apropiatii primarului Otopeniului, Silviu Gheorghe (PNL), care au reusit deja sa puna mna pe o parte din teren, binenteles cu ajutorul edilului.

Afaceri cu multe zerouri

Guvernul a aprobat prin Legea nr.220/2002 extinderea Aeroportului International "Henri Coanda" - Bucuresti pe o suprafata de aproximativ 600 de hectare, care nu se afla n proprietatea sau administrarea aeroportului. Din cele 600 de hectare, 430 apartin intravilanului orasului Otopeni, iar restul de 170, extravilanului comunei Tunari. Pentru a intra n posesia terenurilor, Guvernul a decis sa exproprieze terenurile, prin Legea 85/2007. "nceperea demersurilor pentru achizitionarea de terenuri va ncepe n 1 iulie 2008", a declarat directorul de dezvoltare al aeroportului, Virgil Gaman. Potrivit fostului ministru al transporturilor Gheorghe Dobre, statul va oferi o despagubire de 10-20 de euro/mp.n aceste conditii, la pretul de doar 10 euro pe metru patrat, apropiatii primarului Otopeniului care au obtinut terenuri prin bunavointa edilului vor obtine cstiguri frumusele la vara.

Cine stie pontul cstiga

n Tunari, majoritatea proprietarilor sunt localnici n vrsta, care detin pna la patru-cinci hectare de pamnt. n Otopeni, situatia este exact pe dos: majoritatea terenurilor care vor merge catre aeroportul "Henri Coanda" apartin unor proprietari mai noi, care le-au cumparat de la localnici n ultimii ani.Unii dintre proprietarii terenurilor care urmeaza sa fie expropriate au primit chiar pamnt gratis de la Primaria Otopeni. De remarcat faptul ca primarul a omis sa supuna deciziile sale si votului Consiliului Local, asa cum era normal. Generozitatea lui Silviu Gheorghe s-a manifestat binenteles fata de apropiatii sai.De exemplu, Constantin Marin, seful Oficiului de Cadastru din cadrul Primariei Otopeni, a primit 1.500 de metri patrati, n baza Titlului de proprietate nr. 73310, eliberat pe data de 23 martie 2006. Documentul este semnat de cei doi subprefecti de Ilfov, Caterina Popa si Valentin Delcea, si de directorul de atunci al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Ilfov, Ruxandra Ghiba.Alaturi de Constantin Marin, a primit teren - tot 1.500 mp - si o fosta colega a primarului din Otopeni, Eugenia Tudoran, prin Titlul cu numarul 73312/23.03.2006, semnatarii fiind aceiasi ca n cazul lui Constantin Marin. Tot 1.500 mp a primit si sefa Compartimentului Registru Agricol din Primaria Otopeni, Georgeta Tudoran. Si secretara primarului, Elena Apostol, a fost mproprietarita cu aceeasi suprafata de teren. Potrivit unor informatii aparute n presa, printre cei care au primit 1.500 mp s-ar numara si contabila primariei, Dumitra Ciobanu.

Proprietarii de drept ramn cu buza umflata

Ca sa "restituie" terenurile proprietarilor de drept, Consiliul Local Otopeni a desfiintat islazul comunal - cu o suprafata de 75 ha, situat n zona aeroportului - si l-a transformat n teren agricol. Motivul: diminuarea excesiva a numarului de animale crescute n Otopeni. Desi cei din jurul primarului Silviu Gheorghe au primit terenuri gratuit, mai multe persoane ndreptatite de legile funciare de retrocedare a unor suprafete de teren nu au beneficiat nsa de reconstituirea dreptului de proprietate. n aceasta situatie se afla Vatafu Marin (mostenitor Tomosoiu Alexandra) - 1,06 ha, Mincu Vasilica (mostenitor Mincu Niculae) - 1,5ha, Dinu Gheorghe Vasilica (mostenitor Negrescu Elena) - 5ha, Robea Constantin (mostenitor Robea Gheorghe) - 6,52 ha, Loub Rolnad si Loub Lother - 6,7 ha si Niculaie Elena - 4,59 ha. Acestia, nefiind pe lista prietenilor primarului liberal, n-au beneficiat de generozitatea manifestata de acesta fata de angajatii Primariei si camarila liberala din jurul sau.


(1424 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Primarul din Otopeni le-a pregatit prietenilor sai o afacere de milioane de euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38461494445801 seconds.