Joi, 31 Ianuarie 2008 - 05:29 AM Aleg.RO: Primarii municipiilor vor da Guvernul în judecată

Publicat de: Loredana POPOVICI

AMOS News Vineri la Brașov, în cadrul întâlnirii Asociației Municipiilor din România primarii vor analiza posibilitatea de a da Guvernul în judecată, transmite corespondentul AMOS News.

Primarul Gheorghe Nichita va participa vineri, la Brasov, la  intalnirea Asociatiei Municipiilor din Romania unde se va analiza posibilitatea de a da in judecata Guvernul. Această decizie vine în urma prevederilor Codului Fiscal, intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2008, prin care veniturile din impozitul pe tranzacțiile imobliare nu se mai intorc la bugetele locale, ci revin Bugetului de Stat.


"Asistăm la o încalcare a principiilor autonomiei și descentralizării administrative. Dacă la început s-a spus că sursele de finanțare vor fi date catre municipalități, către cetățeni, actualul Guvern ne ia banii și-i folosește la nivel național, în felul acesta acoperindu-și găurile pe care le-a creat. Sper ca vineri, după acest comitet director extraordinar, să găsim forma juridica de atac cea mai potrivită pentru a apara bugetele locale. În felul acesta, ne vom putea apăra proiectele începute, banii care trebuie să revină la nivelul fiecărui cetățean să rămâna în municipiu și nu să fie distribuit în  funcție de dorințele Guvernului de dreapta" a declarat primarul Iașului,  Gheorghe Nichita.


(512 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Loredana POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarii municipiilor vor da Guvernul în judecată | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38967800140381 seconds.