Miercuri, 30 Ianuarie 2008 - 05:33 AM Aleg.RO: La Brașov se introduce "factura maximă la întreținere"

Publicat de: Mirela LEONTE

AMOS News Consiliul Local (CL) Brașov intenționează să stabilească, prin hotărâre de CL, un număr maxim de gigacalorii ce pot fi facturate pentru apartament din oraș, a declarat Gabriel Andronache, viceprimar al municipiului Brașov.

Acesta a precizat că numai acum a intrat în posesia unui document, emis în anul 2005 de către Ministerul Internelor și Reformei Administrative (MIRA) și reactualizat în această iarnă, prin care producătorii și furnizorii de agent termic din toată țara sunt informați asupra stabilirii unui număr maxim de gigacalorii care pot fi consumate într-un apartament.

„Sperăm că dacă vom reuși să impunem aceste limite nu vor mai exista cazuri aberante care eludează chiar și legile fizicii. Conform acelei estimări a MIRA, pentru încălzirea unei garsoniere se consumă 1,2 calorii, pentru un apartament cu două camere 1,5 Gcal, pentru o locuință cu trei camere până la 1,8 Gcal, iar pentru un apartament cu patru camere se pot consuma până la 2,1 Gcal. Însă, aceste calcule, sunt o medie pe țară. Pentru Brașov trebuie să se țină seama de faptul că este o zonă foarte rece”, ne-a declarat viceprimarul Gabriel Andronache.

Discuțiile pe care viceprimarul le-a avut pe această temă cu conducerea CET au condus la alte valori pentru Brașov.

Astfel, pentru încălzirea unei garsoniere ar trebui folosite maxim 1,5 Gcal, pentru un apartament cu două camere 2 Gcal, pentru unul cu trei camere 2,5 Gcal, iar pentru o locuință cu patru camere 2,5 – 3 Gcal.

Aceste valori au fost înregistrate la Brașov la calculul facturilor pe luna decembrie, conform datelor obținute de la CET Brașov SA.

Acum, însă, viceprimarul Gabriel Andronache intenționează să propună un proiect de hotărâre a Consiliului Local prin care să se stabilească limite maxime până la care se poate factura.

„Voi discuta cu conducerea CET și cu reprezentanții firmelor de repartitoare, după care voi propune Consiliului Local să fie adoptat un act normativ local care să stea la baza facturării. Sperăm că acest lucru se va întâmpla în cadrul ședinței din 7 februarie, pentru a se aplica deja la facturile de pe luna februarie”, a mai spus viceprimarul Andronache.


(544 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mirela LEONTE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

La Brașov se introduce "factura maximă la întreținere" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.40312814712524 seconds.