Miercuri, 30 Ianuarie 2008 - 05:32 AM Aleg.RO: Vorba multa dauneaza responsabilitatilor de parlamentar

Publicat de: ---

curentul

Deputatii si senatorii cu vizibilitate mare in mass-media au o activitate slaba in Parlament, reiese dintr-o monitorizare a Institutului pentru Politici Publice pentru sesiunea trecuta . Pe Crin Antonescu (PNL), Mircea Geoana (PSD), Marko Bela (UDMR), Vasile Blaga (PD-L) sau Cristian Diaconescu (PSD) ii vedem des la televizor si le citim punctele de vedere in presa. Tot ei sunt deputati sau senatori in Parlamentul Romaniei, acolo unde au votat doar de cateva ori legi pentru cei pe care s-au dus sa-i reprezinte in Legislativ.

Chiul

IPP a monitorizat voturile efectuate pe baza cartelelor electronice in plenul fiecarei Camere. Lider detasat la capitolul celor mai putine voturi exprimate este si lider al grupului PNL de la Camera Deputatilor, Crin Antonescu. Acesta nu si-a mai folosit cartela electronica din aprilie 2007. Lui i se alatura deputatii Gabriel Oprea si Dan Radu Rusanu (PNL), Dan Ioan Popescu si Bogdan Pascu (PC) sau Viorel Hrebenciuc si Alin Teodorescu (PSD), cu doar cateva voturi exprimate in sesiunea trecuta. In topul senatorilor care au votat de cele mai putine ori intra social-democratii Octav Cozmanca, Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Sorin Oprescu, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, democratul Vasile Blaga sau presedintele UDMR, Marko Bela. La polul opus sunt deputatul liberal Gheorghe Gabor si senatorul independent Mihai Tabuleac, cu o prezenta de vot de peste 95%.

Initiative sociale

La capitolul absentelor nemotivate de la lucrarile comisiilor parlamentare, deputatii juristi ocupa primele locuri. De exemplu, Ruxandra Jipa (PRM) a participat doar la una din 10 sedinte ale comisiei. Insa PRM exceleaza cand vine vorba de semnarea initiativelor legislative, cu 253 de proiecte sustinute de Gheorghe Funar si cu noua senatori in primele zece locuri la acest capitol. O alta concluzie a cercetarii IPP arata ca sustinerea parlamentarilor PSD pentru proiectele formatiunilor de la guvernare (PNL si UDMR) a scazut in sesiunea trecuta comparativ cu sesiunea din primavara.


(474 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Vorba multa dauneaza responsabilitatilor de parlamentar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38716197013855 seconds.