Marți, 29 Ianuarie 2008 - 05:45 AM Aleg.RO: Reexaminarea uninominalului, in sarcina comisiilor juridice

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 29 Ianuarie 2008

Birourile Permanente ale celor doua Camere au decis ieri ca sistemul uninominal sa fie legiferat de comisiile juridice .

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt" align=center>Mihai Voicu a ramas fara obiectul muncii

Obiectiile Curtii Constitutionale, referitoare la trei articole din Legea electorala pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, vor fi solutionate in cadrul comisiilor juridice. In sedinta de ieri a Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere s-a ajuns la concluzia ca, fiind vorba de o reexaminare ceruta de Curtea Constitutionala, competenta nu mai apartine Comisiei de Cod electoral. Ieri, presedintii comisiilor juridice de la Camera si Senat si-au luat angajamentul sa finalizeze pina joi raportul cu modificarile cerute de magistratii Curtii, pentru ca legea sa intre in plenul comun al celor doua Camere.

Unul dintre juristii din comisia de la Senat, conservatorul Gavrila Vasilescu, ne-a declarat ieri ca este sceptic in privinta finalizarii in termenul prevazut a raportului. „Prin renuntarea la lista suplimentara se modifica substantial intreaga lege. Ne va lua multe zile de lucru“, a spus Vasilescu. Senatorul PC este insa contrazis de catre presedintele Comisiei de Cod electoral, liberalul Mihai Voicu, care a precizat totodata ca modificarea competentei de legiferare nu inseamna si desfiintarea comisiei pe care o conduce. „Eliminarea listei atrage modificarea doar a cinci articole. Se poate rezolva totul in doua zile“, a spus Voicu. El si-a manifestat insa regretul ca legea nu poate intra in sedinta comuna de luni, care are ca punct principal pe ordinea de zi cuvintarea presedintelui Frantei. Tot ieri, liderul PD-L, Emil Boc, a cerut Parlamentului sa voteze o lege care sa reprezinte o combinatie intre proiectele PSD si PD-L cu sistemul uninominal in doua tururi de scrutin. O declaratie tot de ieri a lui Mircea Geoana, care s-a referit la alegerea prin vot uninominal a presedintilor consiliilor judetene - articol existent in legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea -, denota care este pozitia PSD.


(491 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Reexaminarea uninominalului, in sarcina comisiilor juridice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38670992851257 seconds.