Marți, 29 Ianuarie 2008 - 05:43 AM Aleg.RO: Partidele clujene se încaieră pentru bugetul Consiliului Județean

Publicat de: Francisc MĂDĂRĂȘAN

AMOS News Partidele clujene se luptă pentru împărțirea bugetului Consiliului Județean. Fostul prefect de Cluj, Alin Tișe, în prezent prim-vicepreședinte al PD-L, a declarat că noua lege a bugetului este inechitabilă, transmite corespondentul AMOS NEWS.

"Această lege anulează eforturile de depolitizare a administrației locale", a spus fostul prefect. Concret, el este nemulțumit de faptul că noua lege lasă la latitudinea consiliilor județene împărțitul fondurilor pentru reechilibrarea bugetelor locale. Până acum, aceste fonduri erau stabilite cu ajutorul unei formule matematice, care lua în calcul mărimea localităților și numărul lor de locuitori.


Consilierii PSD Cluj-Napoca sunt de aceeași părere. Liderul PSD Cluj-Napoca, Remus Lăpușan, a declarat că formațiunea sa a insistat pentru descentralizare pe criterii obiective încă din anul 2003.


Liberalii spun, în schimb, că vechea formulă de alocare a banilor dezavantaja localitățile sărace, care primeau mai puțini bani decât cele bogate. Astfel, ar fi apărut decalaje între localități.


(508 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Francisc MĂDĂRĂȘAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Partidele clujene se încaieră pentru bugetul Consiliului Județean | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.38686108589172 seconds.