Marți, 29 Martie 2005 - 04:25 PM Aleg.RO: CJ Arad va suplimenta bugetul pentru repararea drumurilor

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News Consiliul Județean Arad va trebui să suplimenteze bugetul pentru reparațiile drumurilor după ce firmele care au participat la licitația pentru lucrările de întreținere a drumurilor asfaltate au făcut oferte superioare sumelor alocate în acest sens. Prima licitație, organizată la începutul acestei luni, a fost anulată, deoarece suma de 20 miliarde lei care se afla la dispoziția Administrației Patrimoniului Public a fost depășită cu 6 miliarde lei.

„Dorim ca lucrările de reparații la drumuri să se desfășoare printr-un parteneriat public-privat. Firmele care vor câștiga licitația trebuie să dea dovadă de seriozitate și să execute la termen tot ceea ce cuprinde caietul de sarcini ca să nu mai avem surprize neplăcute ca până acum, când toate gropile care se astupau vara, toamna, la prima ploaie erau mai adânci ca înainte de a se efectua lucrarea“, a declarat Gavril Popescu, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Acesta a mai menționat că ar prefera ca lucrările de reparații la drumuri să fie încredințate mai multor firme pentru a exista concurență. La prima licitație au participat cinci firme însă nici una nu a reușit să câștige lucrările, deoarece raportul dintre prețul cerut și calitatea oferită de participanți nu au fost conforme cu caietul de sarcini întocmit de Consiliul Județean.

La a cea de a doua licitație, suma pusă la dispoziție de CJ a fost depășită din nou cu 4 miliarde de lei. Licitația s-a făcut pe cele cinci zone - Sebiș, Lipova, Ineu, Criș și Arad - firmele participante fiind ICIM, AXELA și Societatea „Construcții Rutiere“.

„Am împărțit județul în cinci zone din dorința de a evita monopolul unei singure firme. Considerăm că în acest fel reparațiile vor fi de o calitate superioară. Problema care trebuie să o rezolvăm este ce a suplimentării cu 4 miliarde de lei”, a declarat președintele CJA, Iosif Matula.

Repararea drumurilor județene a devenit o problemă stringentă pentru conducerea Consiliului Județean Arad și după ce Compania de Transport Public a amenințat că va renunța la mai multe trasee de autobuz din cauza drumurilor distruse care provoacă defecțiuni ale mijloacelor de transport.


(480 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

CJ Arad va suplimenta bugetul pentru repararea drumurilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29729795455933 seconds.