Marți, 29 Martie 2005 - 03:00 PM Aleg.RO: Nicolae Șerbu cheamă la acțiune societatea civilă

Publicat de: ---

AMOS News O ancheta de teren efectuata de reprezentantii Actiunii Populare in cele 6 sectoare ale Capitalei in perioada 26 – 29 martie a.c. a relevat ca prezenta la vot ar putea fi mai mica de 30%. In aceste conditii, exista posibilitatea ca primarul Bucurestiului sa fie confirmat doar de votul a doi locuitori din 10. “Cine-i va reprezenta pe cei 8 locuitori din 10 care nu au optat pentru viitorul primar?”, intreaba Nicolae Serbu, candidatul Actiunii Populare la Primaaria Generala. “Societatea civila nu-si mai poate permite ca, pe de o parte, sa blameze politicul iar, pe de alta, sa incurajeze electoratul spre a vota formatiuni politice de care acesta nu se mai simte reprezentat”. Prin blocarea sanselor egale in ceea ce priveste mediatizarea pe mijloace media de mare audienta, aceasta campanie electorala s-a dovedit profund inechitabila. In aceste conditii, absenteismul masiv care se preconizeaza la 3 aprilie 2005 nu-si mai poate gasi sursa doar in actuala perceptie a clasei politice. El va fi dat, deopotriva, si de dezinteresul reprezentantilor societatii civile fata de teme ce tin de esenta procesului democratic.

Potrivit anchetei desfasurate de Actiunea Populara, bucurestenii se declara nemultumiti de sistem in ansamblul sau, fara a focaliza elemente bine constituite cum ar fi coruptia, lipsa de profesionalism a clasei politice si administratiei orasului sau conditiile sociale. Doar 2,7% dintre cei chestionati au reusit sa reproduca unul sau mai multe mesaje electorale, in timp ce 62% s-au declarat pur si simplu neinteresati de oferta electorala, privind-o din start ca pe o manipulare.

“In aceste conditii, in lipsa unei implicari a societatii civile in sensul sprijinirii unor noi figuri politice si a constientizarii electoratului in privinta necesitatii actului de votare, Romania nu va avea doar o democratie de fatada ci, mai grav, o clasa politica de fatada”, a afirmat Nicolae Serbu.


(510 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Nicolae Șerbu cheamă la acțiune societatea civilă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28968811035156 seconds.