Miercuri, 30 Martie 2005 - 09:08 AM Aleg.RO: Jocuri de imagine in TVR

Publicat de: Bogdan Costache

curierulnational Comisia parlamentara de ancheta pentru evaluarea situatiei de la posturile publice de televiziune si radio a reusit ieri sa ridice un colt al perdelei lasate peste activitatea celor doua institutii bugetare din ultimii patru ani. Materiale favorabile fostei puteri, stiri cenzurate, informatii despre opozitie omise in mod intentionat sunt numai cateva dintre aspectele pe care angajati ai SRTv le-au dezvaluit parlamentarilor din Comisie, in pofida opozitiei disperate a social-democratilor.
Deputatii PSD din Comisia de ancheta au facut eforturi disperate sa impiedice audierea jurnalistilor din TVR, apeland de la tot soiul de tertipuri regulamentare pana la intreruperea frecventa a discursului presedintelui organismului amintit, liberala Raluca Turcan.
Marturiile depuse de angajatii Departamentului de stiri al TVR au subliniat amestecul nemijlocit al PSD in politica editoriala a institutiei. Ei au povestit cum „un domn Constantinides” venea in fiecare zi si copia toate inregistrarile actiunilor lui Adrian Nastase si au oferit exemple concrete de subiecte tratate in mod partinitor. Potrivit Ralucai Brumaru, cazuri cum ar fi cel de la Rafo au fost prezentate numai din perspectiva guvernamentala, in timp ce stenogramele sedintelor partidului de guvernamant au fost complet ignorate. Mai mult, declaratiile politice ale opozitiei de atunci si, in special, ale liderului democrat Traian Basescu erau trunchiate sau eliminate cu totul din jurnale.
Comisia nu si-a formulat inca vreo concluzie, audierile urmand sa continue si in zilele urmatoare.


(800 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Bogdan Costache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Jocuri de imagine in TVR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.39005398750305 seconds.