Joi, 31 Mai 2007 - 06:13 AM Aleg.RO: Brașovul vrea să intre în patrimoniul UNESCO ca cetate medievală locuită

Publicat de: Mirela LEONTE

AMOS News Brașovul este una dintre puținele cetăți medievale din Europa care este încă locuită pe vechile amplasamente. Însă, în prezent, dintre vechile așezări românești este recunoscut oficial doar statutul de cetate medievală al Sighișoarei, transmite corespondentul AMOS News.

Din acest motiv, consilierul independent Toma Dobrogeanu a propus în plenul Consiliului Județean Brașov începerea demersurilor pentru ca și Brașovul să fie recunoscut ca făcând parte din aceeași categorie.

„Mi se pare normal ca, atâta timp cât îndeplinim exact aceleași condiții ca și Sighișoara, să fie și Brașovul declarat cetate medievală locuită. În acest fel, putem să ne folosim de acest lucru pentru dezvoltarea turismului”, a spus Toma Dobrogeanu.

Propunerea a fost aprobată de consilierii județeni, care au mandatat astfel Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Brașov să se ocupe de toate demersurile în acest sens. Totodată, după cum ne-a declarat directorul acestei asociații, Andreea Mălureanu, se vor parcurge și toți pașii necesari pentru ca Cetatea Medievală a Brașovului să fie înscrisă în patrimoniul UNESCO, în acest fel fiind mult mai ușor de accesat fonduri pentru reabilitarea unor obiective istorice.


(720 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mirela LEONTE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Brașovul vrea să intre în patrimoniul UNESCO ca cetate medievală locuită | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28541898727417 seconds.