Sâmbătă, 31 Martie 2007 - 07:46 AM Aleg.RO: Raluca Turcan se teme să nu fie atacată de adversarii săi politici

Publicat de: Ramona NĂSTASE

AMOS News Deputatul Raluca Turcan, membru PLD, a declarat, vineri, că se teme să nu fie atacată de adversarii săi politici după numirea șoțului ei, Valeriu Turcan, în funcția de purtător de cuvânt al Președinției. " M-am bucurat foarte mult (n.r. de numirea șoțului ei ,Valeriu Turcan, în funcția de purtător de cuvânt al Președinției) pentru că știu că merită într-un fel o astfel de poziție și că e un bun profesionist. În același timp vă mărturisesc și nu vă pot ascunde că nu mi-am pus și eu niște semne de întrebare dacă nu voi fi atacată din partea adversarilor pe această numire", a spus Turcan.

Deputatul a precizat că a aflat din presă despre numirea soțului său ca purtător de cuvânt al Președinției.

"Am aflat prin intermediul presei de această numire și, dincolo de relația soț-soție, sunt sigură că își va face bine meseria pentru că este un profesionist, specializat pe comunicare publică. Sper că Valeriu va face treabă pe măsura cerințelor instituției prezidențiale", a declarat Turcan.

Președintele României, Traian Băsescu, a semnat astăzi, decretul de eliberare din funcția de consilier prezidențial, începand cu data de 1 aprilie, a Adrianei Săftoiu. În locul său va fi numit Valeriu Turcan, soțul Ralucăi Turcan și fost președinte al Agenției pentru Strategii Guvernamentale.

Numirea sa în funcție a fost semnată tot astăzi de președentele Băsescu. Turcan va avea funcția de consilier de stat la Departamentul Comunicare Publică, purtător de cuvânt al președintelui României.

El a fost numit pe acest post, după ce joi Adriana Săftoiu a demisionat din echipa președintelui Băsescu. Săftoiu a decis să treacă în viața civilă, la scurt timp după demisia soțului său de la conducerea Serviciului de Informații Externe.

Valeriu Turcan a ocupat funcția de președintel al Agenției pentru Strategii Guvernamentale (ASG), post pe care l-a părăsit în martie 2006, la solicitarea premierului Tăriceanu.

La aceea dată primul-ministru a constatat că activitatea ASG nu a corespuns necesităților de comunicare ale Guvernului pe un set de politici publice promovate de la începerea mandatului. Printre acestea se numărau: lupta împotriva corupției; integrarea europeană (cu componenta de comunicare externă și internă); aplicarea cotei unice; combaterea evaziunii fiscale; recalcularea pensiilor; reforma în sănătate; reforma în educație.


(703 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ramona NĂSTASE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Raluca Turcan se teme să nu fie atacată de adversarii săi politici | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33577799797058 seconds.