Luni, 26 Martie 2007 - 06:35 AM Aleg.RO: Traian Băsescu: Declarația de la Roma este un mesaj politic care se adresează cetățenilor UE

Publicat de: ---

AMOS News Declarația cu ocazia aniversării a cincizeci de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma este un mesaj politic care se adresează cetățenilor UE și mai puțin statelor. El prefigurează și garantează nevoia de încredere pe care cetățenii UE simt că trebuie să o aibă față de UE și, în același timp, se constituie într-un apel făcut de politicieni pentru cetățeni pentru a avea încredere în construcția europeană", a declarat președintele Traian Băsescu la întoarcerea de la Berlin, unde a avut loc semnarea documentului.

Președintele României, Traian Băsescu, a participat în perioada 24-25 martie a.c., la Berlin, la reuniunea informală a șefilor de stat și de guvern în care a fost adoptată Declarația privind valorile și obiectivele Uniunii Europene, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la semnarea Tratatelor constitutive ale Comunităților Europene.

Aniversarea semnării Tratatelor de la Roma din 25 martie 1957 prin adoptarea unei Declarații comune este un moment important în istoria construcției comunitare. Declarația de la Berlin reprezintă primul eveniment politic de mare anvergură al unei Uniuni cu 27 de state membre, centrat pe cetățenii europeni.

Șeful statului a mai spus că este prima declarație politică ce pleacă de la premiza că "stăpânul Europei nu sunt statele, ci cetățenii în ansamblul lor,  cele 27 de națiuni, cei aproape 500 milioane de cetățeni sunt cei care-și hotărăsc viitorul împreună".

Provocările Uniunii Europene sunt terorismul, crima organizată, conflictele din imediata apropiere, politica energetică, protecția climei, a mai spus Băsescu. De asemenea, declarația se mai referă la dezvoltarea internă a Uniunii Europene, la promovarea democrației și la asigurarea stabilității în viitor.


(327 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Traian Băsescu: Declarația de la Roma este un mesaj politic care se adresează cetățenilor UE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32100009918213 seconds.