Luni, 26 Martie 2007 - 06:35 AM Aleg.RO: Basescu vine de la Berlin cu replici pentru Tariceanu

Publicat de: Raul Balogh

Cotidianul

Presedintele a gasit diferenta dintre Romania si UE: Europa nu va amina prin ordonanta alegerile stabilite in mai 2009 .

Presedintele Traian Basescu nu s-a putut abtine sa nu trimita o sageata catre premierul Tariceanu la intoarcerea sa de la sarbatorirea a 50 de ani de la infiintarea UE, unde s-a semnat documentul care va purta de acum numele Tratatul de la Berlin. El a explicat ca una dintre deciziile cele mai importante prevazute de document este desfasurarea urmatoarelor alegeri europene din 2009, sub o constitutie europeana.

„Sigur, mai 2009 este un termen care nu va putea fi aminat nici macar prin ordonante de urgenta nationale“, a spus Basescu, facind referire la decizia premierului Tariceanu de a amina data alegerilor pentru Parlamentul European, care ar fi trebuit sa se desfasoare pe 13 mai.

Basescu a explicat ca la Consiliul European din iunie presedintia germana a UE trebuie sa prezinte o foaie de parcurs care sa permita ratificarea Constitutiei europene si de catre statele care nu au ratificat-o inca. „Alegerile din mai 2009 trebuie sa se desfasoare sub noua constitutie“, a conchis Basescu.

Seful statului sustine ca declaratia semnata la Berlin este „cel mai important document la care Romania a lucrat alaturi de celelalte 27 de state ale UE“. „Este primul document care pleaca de la premisa ca stapinul Europei nu sint statele, ci cetatenii lor“, a subliniat Basescu, adaugind ca aceasta prevedere este foarte apropiata de spiritul Constitutiei Romaniei. Mai mult, seful statului sustine ca toate temele majore de politica externa ale Romaniei se regasesc in continutul Declaratiei de la Berlin.


(415 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Raul Balogh


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Basescu vine de la Berlin cu replici pentru Tariceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.35396790504456 seconds.