Sâmbătă, 24 Martie 2007 - 07:29 AM Aleg.RO: Senatorii ingroapa cazul „Tanasescu - patru bile“

Publicat de: Raul Balogh

Cotidianul

A trecut mai bine de o luna de cind peremistul Dan Claudiu Tanasescu a fost prins votind de doua ori . In loc de ancheta, senatorii fac tot posibilul sa ingroape problema.

Dovezile ca senatorul PRM Dan Claudiu Tanasescu a votat de doua ori pentru motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei, par incontestabile. Inregistrarea video il arata clar pe Tanasescu cum se opreste de doua ori in dreptul urnelor. In plus, confruntarea dintre lista senatorilor prezenti si voturile exprimate a demonstrat ca a existat un vot in plus.

Timpul trece, senatorul ramine

A trecut insa o luna de la acel incident si nu s-a mai auzit nimic despre sanctiunile pe care Tanasescu ar fi trebuit sa le sufere. Comisia juridica din Senat, care trebuia sa-l „ancheteze“ pe Tanasescu, nici macar n-a trecut subiectul pe ordinea de zi. „Acum am verificat si, intr-adevar, sesizarea se afla la mine la comisie. E vina mea ca nu am pus-o pe ordinea de zi. Pur si simplu am uitat de ea“, motiveaza intirzierea presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein-Kovacs. El promite ca in una din viitoarele sedinte ale comisiei va pune cazul Tanasescu in dezbaterea senatorilor juristi.

Tanasescu e linistit

Cum senatorii juristi trag de timp in favoarea lui, Tanasescu gaseste resurse pentru a fi ironic atunci cind vine vorba despre cele patru bile cu care este acuzat ca a „lovit-o“ pe Monica Macovei. „Doar nu era sa ma duc eu sa ma ofer sa ma ancheteze“, spune senatorul PRM, care nu este deloc surprins ca nu a fost chemat pina acum la audieri. „Ce, a fost timp? Nu ati vazut ce a avut pe cap comisia pina acum? Ce mare importanta am eu in tara asta?!“, ne-a declarat Tanasescu. Pina una, alta, senatorul PRM ne-a anuntat ca este hotarit sa-l dea in judecata pe presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. De ce? Pentru ca a facut cunoscuta caseta care il arata ca voteaza de doua ori, spune Tanasescu.

Greu de sanctionat

Sesizarea impotriva peremistului Tanasescu a fost facuta de senatorii PD in sedinta Biroului Permanent al Senatului din 21 februarie. Conducerea Senatului a decis atunci trimiterea cazului la Comisia juridica. Din acel moment, sta pe masa presedintelui comisiei. Chiar si daca va fi supus dezbaterii comisiei, este putin probabil ca senatorul PRM sa sufere vreo sanctiune. Semnalul a fost dat de insusi presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, chiar dupa acea sedinta a Biroului Permanent. „Chiar si daca ar fi fost un vot in plus, nu ar fi fost influentat rezultatul final“, sustinea Vacaroiu.

Pesedistii, conservatorii si peremistii din comisie si-au declarat deja sustinerea pentru soarta lui Tanasescu. Iar acestia detin majoritatea in comisie. Adica sase voturi din 11.

Precedentul „Nepoata“

In vara anului trecut, intr-o situatie asemanatoare a fost si Norica Nicolai, senator PNL, membru al Comisiei juridice. Ea a fost anchetata de comisia din care face parte pentru faptul ca a permis intrarea in sala de sedinta a nepoatei sale, care a si votat la dezbaterea unei legi. In final, colegii Noricai Nicolai au sanctionat-o, dur, cu un avertisment.


(400 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Raul Balogh


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Senatorii ingroapa cazul „Tanasescu - patru bile“ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31777000427246 seconds.