Sâmbătă, 10 Martie 2007 - 06:34 AM Aleg.RO: Basescu i-a invitat pe liderii PPE in Romania

Publicat de: ---

evenimentulzilei Traian Basescu i-a invitat pe popularii europeni sa le explice romanilor importanta Parlamentului European .

Seful statului a participat, joi, la Bruxelles la o reuniune a PPE, al carui principal subiect a fost continutul Declaratiei de la Berlin, care va marca 50 de ani de comunitate europeana. Basescu a precizat ieri ca nu a discutat cu liderii europeni despre posibilitatea amanarii euroalegerilor, singura abordare raportandu-se la data deja stabilita, 13 mai.

PPE recomanda alegeri pe 13 mai

„Am invitat politicieni din PPE sa vina in Romania, nu pentru a face propaganda vreunui partid, ci pentru a explica populatiei rolul si modul de functionare a institutiilor europene, precum si miza euroalegerilor, proces in urma caruia vor fi desemnati cei care vor reprezenta interesele tarii noastre in Legislativul european”, a spus seful statului. De altfel, popularii europeni sustin mentinerea datei de 13 mai pentru euroalegeri, dupa ce ALDE si PSE au acceptat posibilitatea amanarii scrutinului.

„Nu pot decat sa incurajez clasa politica romaneasca sa demonstreze curaj si sa-si asume organizarea alegerilor europene conform calendarului stabilit”, a declarat liderul grupului PPE, Joseph Daul. El a explicat ca „numai asa cetatenii romani vor fi si mai convinsi de faptul ca Uniunea Europeana, si mai cu seama reprezentantii lor in Parlamentul European lucreaza in cele mai bune conditii si in liniste in slujba lor”.

Traian Basescu a pledat pentru organizarea euroalegerilor la data stabilita


(330 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Basescu i-a invitat pe liderii PPE in Romania | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33490777015686 seconds.