Sâmbătă, 10 Martie 2007 - 06:34 AM Aleg.RO: Basescu asteapta indicatii de la UE

Publicat de: Oana Popescu, Laura

Cotidianul

Romania nu isi va schimba politica fata de Republica Moldova ca urmare a declaratiilor belicoase ale Chisinaului, a declarat Basescu .

„Ducem o politica de vecinatate corecta si n-avem nimic de ajustat aici. Respectam drepturile omului, ne respectam vecinii, ne respectam istoria, deci n-avem de facut ajustari in politica noastra externa bilaterala“, a declarat presedintele Basescu, intrebat despre atitudinea pe care o va adopta Romania fata de declaratiile belicoase din ultima vreme ale conducerii moldovenesti la adresa Bucurestiului. „Am demarat, inca de luna trecuta, consultari cu presedintele Barroso, cu comisarul Frattini si am solicitat asistenta Comisiei Europene pentru ultimele detalii le-gate de noua lege a cetate-niei. Nu vrem ca o lege care convine Romaniei sa afecteze cumva interesele altor state membre“, a continuat seful statului.

Noua lege a cetateniei prevede ca de altfel cetatenii moldoveni care au avut parinti sau stramosi nascuti in Romania sa poata primi cetatenia romana. Cei 1,5 milioane de moldoveni care ar putea cere cetatenie romana, conform estimarilor facute in luna februarie de presedintele Basescu, ar urma sa devina cetateni ai UE, de aceea problema a devenit subiect de discutie la Bruxelles.

Ministrul de externe al Moldovei, Andrei Statan, anuntase miercuri ca deschiderea a doua noi consulate romanesti in Republica Moldova, aflata in faza finala, „nu mai este de actualitate“.


(348 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Oana Popescu, Laura


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Basescu asteapta indicatii de la UE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32056617736816 seconds.