Sâmbătă, 10 Martie 2007 - 06:32 AM Aleg.RO: Baronul Contac a cotizat 20 de miliarde la nevasta

Publicat de: Sergiu Balascau

Cotidianul

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, a semnat un contract de 20 de miliarde de lei cu firma la care sotia sa era actionar, pentru programul „Laptele si cornul” .

Societatea Comaliment SA, la care Maria Contac, sotia presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Botosani, este actionar si membru in Consiliul de Administratie, a semnat un contract de peste 20 de miliarde de lei vechi cu CJ. Firma a cistigat licitatia pentru aprovizionarea scolilor din judet cu produsele din cadrul programului „Cornul si laptele“ aferent anului de invatamint 2004-2005. Contractul, care a fost facut public abia acum, a fost semnat din partea CJ chiar de Constantin Contac.

Pentru agentul economic a iscalit pe document doar directorul general. Asta in ciuda faptului ca mai multe acte importante ale societatii, printre care si cele pentru un credit bancar, erau semnate in acea perioada inclusiv de nevasta sefului CJ.

Legea interzice

Potrivit articolului 90 din Legea nr. 161/2003 (legea incompatibilitatii), consilierii judeteni sau sotiile lor, care sint actionari sau membri ai consiliilor de administratie in diverse firme, „nu pot incheia contracte comerciale de prestari servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritatile administratiei publice locale din care fac parte“.

Anterior organizarii licitatiei din 2004, CJ a organizat o preselectie a firmelor care doreau sa se inscrie, operatiune peste care mai multi agenti economici nu au putut sa treaca. In afara de Comaliment, au mai fost selectate doar doua societati.

Sesizat despre acest caz, prefectul Cristian Roman a declarat ca „ma voi uita peste contract si il voi da la analizat la juristi sa vedem daca nu este vorba despre incompatibilitate sau, mai degraba, despre conflict de interese“. Constantin Contac nu a dorit sa comenteze contractul.


(362 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Sergiu Balascau


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Baronul Contac a cotizat 20 de miliarde la nevasta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31977915763855 seconds.