Vineri, 09 Martie 2007 - 06:01 AM Aleg.RO: Hasotti epureaza stolojenistii din Senat

Publicat de: George Lacatus, Razv

Cotidianul

Liberalul Dan Sabau a fost inlaturat de la sefia Comisiei de sanatate din Senat, dupa ce a trecut in tabara PLD . Hasotti incearca acum sa-i interzica si accesul la lucrarile comisiei.

„In decembrie 2006 m-am retras din PNL. Dupa ce m-am inscris in PLD, luna trecuta am fost dat afara din postul de sef al Comisiei de sanatate. Acum se fac demersuri pentru a mi se interzice si accesul la sedintele comisiei“, ne-a declarat ieri senatorul Dan Sabau. El sustine ca, potrivit articolelor 60 si 62, alineatul 2 din Statutul senatorilor, orice senator are acces liber la toate sedintele comisiilor. Luna trecuta, Puiu Hasotti (foto), liderul grupului PNL-PD, a cerut in scris secretarului general al Senatului sa-i interzica accesul lui Sabau la sedintele Comisiei de sanatate. Intrebat de ce, Hasotti a raspuns iritat: „Nu dau declaratii la «Cotidianul», pentru ca nu-mi place ziarul dumneavoastra. In plus, am si o laringita acuta“.

Inginerii fac sanatatea

In locul renumitului chirurg Dan Sabau, PNL l-a desemnat pe inginerul Cezar Serban Stratila. Alaturi de el mai sint in comisie inginerul Neculai Apostol si fostul ofiter al armatei URSS, Ilie Ilascu. „Cotidianul“ i-a intrebat pe cei din afara sistemului medical daca stiu cum se realizeaza finantarea spitalelor de boli acute. Raspunsul corect este ca aceasta se realizeaza in functie de numarul de cazuri rezolvate in spitalele respective. „Daca nu ma insel, se face in baza serviciilor realizate. Recunosc ca nu cunosc legislatia deocamdata, dar incerc sa ma pun la punct cu ea“, ne-a spus presedintele Stratila. „Poate contabilitatea sa spuna cum se face finantarea. In baza documentelor, daca pacientii au asigurari…“, ne-a spus Ilie Ilascu. Apostol a avut telefonul inchis.


(375 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la George Lacatus, Razv


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Hasotti epureaza stolojenistii din Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29873514175415 seconds.