Vineri, 09 Martie 2007 - 06:01 AM Aleg.RO: Băsescu: Nevoia de asociere este vitală pentru sectorul privat românesc

Publicat de: ---

AMOS News <IMG class=photoshare-clickable id=imageLocation o­nclick=handleOnClickImage(this) height=80 alt="Basescu Traian" hspace=5 src="http://www.amosnews.ro/index.php?module=Photoshare&type=show&func=viewimage&iid=5870&viewkey=" width=60 align=left vspace=5 name=imageLocation>Președintele României Traian Băsescu a precizat, înaintea plecării sale la Bruxelles că un alt mod de a crește competitivitatea României este legat de dezvoltarea potențialului antreprenorial prin dezvoltarea șanselor de creștere a întreprinderilor mici și mijloci.

Băsescu a precizat că, dacă companiile românești nu se vor asocia, nu vor reuși să facă fața marilor companii din Uniunea Europeană care vor primi investiții foarte mari. Băsescu consideră că doar prin asociere companiile românești vor putea să creeze grupuri capabile să răspundă exigențelor unui caiet de sarcini pentru a putea să câștige licitații internaționale.


"Cel de al doilea segment este capacitatea companiilor românești de a sta în competiție. Iar din acest punct de vedere sunt câteva sectoare care vor beneficia de investiții foarte mari în perioada următoare, iar companiile românești nu vor putea sta în competiție cu societățile din Uniunea Europeană. Din acest motiv, măcar în câteva domenii cum ar fi construcțiile, IT, agricultura, turism chiar, transportul rutier, antreprenorii români trebuie să se asocieze, se creeze grupuri capabile să răspundă exigențelor unui caiet de sarcini pentru a putea să câștige  licitații internaționale", a explicat Băsescu.


De asemenea, și în Agricultură micii fermieri trebuie să se asocieze pentru că altfel nici măcar programele care vor fi destinate mediului rural nu vor putea fi valorificate corespunzător, a mai arătat șeful statului.


"În agricultură, micii fermieri dacă vor dori să fie competitivi trebuie să se asocieze pentru că altfel nici măcar programele care vor fi destinate mediului rural nu vor putea fi valorificate corespunzător", a precizat Băsescu.Șeful statului român a încheiat spunând că nevoia de asociere pentru a crește capacitatea antreprenorială este vitală în momentul de față pentru sectorul privat românesc.


(326 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: Nevoia de asociere este vitală pentru sectorul privat românesc | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30432605743408 seconds.