Joi, 08 Martie 2007 - 05:21 AM Aleg.RO: Timișoara: Consilierii locali, puși să voteze orarul wc-urilor publice

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Primul proiect de hotărâre pregătit de aparatul de specialitate al Primăriei Timișoara pentru luna martie este un referat prin care aleșii locali trebuie să decidă dacă accesul la toatele publice din oraș se va face gratuit, informează corespondentul Amos News.
Consilierii trebuie să accepte și orarul de funcționare al acestor toalete. Paradoxal, problema este mult mai importantă decât aprobarea majorării tarifelor la sistemul de parcare din oraș, pentru care nu au fost necesare dezbaterile în plenul Consiliului Local, ci numai în comisiile CLT. La finele anului trecut, majorarea cu 90% a tarifelor la parcare a intrat numai în discuțiile de la Comisiile de Patrimoniu și Economic, fiind avizată apoi de primarul Gheorghe Ciuhandu.

Dacă proiectul de hotărâre va fi votat, populația va avea acces gratuit la cele șapte toalete publice, conform orarului. Directorul Direcției de Patrimoniu, Nicușor Miuț, a precizat că folosirea gratuită a toaletelor a fost decisă la propunerea cetățenilor, dar și pe considerentul că taxa de un leu percepută de aproape 10 ani era nesemnificativă în raport cu cheltuielile lunare.

Conform reprezentanților municipalității, “profitul” lunar este de doar 500 lei, în timp ce cheltuielile cu materialele consumabile trec de 1.300 lei. Colectarea gunoiului și achitarea utilităților mai costă 1.600 lei/lună, în timp ce pentru angajați se cheltuie 7.400 lei.


(349 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Timișoara: Consilierii locali, puși să voteze orarul wc-urilor publice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34073400497437 seconds.