Joi, 08 Martie 2007 - 05:21 AM Aleg.RO: Oprișan spune că susține votul uninominal

Publicat de: Cristi CIUPERCĂ

AMOS News <IMG class=photoshare-clickable id=imageLocation o­nclick=handleOnClickImage(this) height=80 alt=OprisanMarian2_60x hspace=5 src="http://www.amosnews.ro/index.php?module=Photoshare&type=show&func=viewimage&iid=543&viewkey=" width=60 align=left vspace=5 name=imageLocation>Președintele Consiliului Județean Vrancea și al PSD Vrancea, Marian Oprișan, a comentat anunțul făcut de liberalul Săpunaru la sfârșitul săptămânii cu privire la posibilitatea constituirii unei noi coaliții anti PSD. „Coaliții de circ au mai realizat și înainte de 2004. Tot o coaliție de circ conduce România după 2004, atunci când s-a forțat limita Constituției și s-a deturnat sensul alegerilor, în sensul că cei care au pierdut alegerile au devenit coaliție la guvernare iar cei care au câștigat alegerile prin voința poporului român au trebuit să se dea la o parte și în acest mod au fost întrerupte toate proiectele aflate în derulare în România.


După 2004 au fost multe situații de acest gen. După ce puterea a fost preluată de guvernul democrat-liberal și maghiar, s-au pierdut foarte multe proiecte,aș aminti aici DN 2D Focșani-Lepșa-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov, pârtia de schi după Tisarul Mare, dar și proiectul "Dezvoltarea infrastructurii pentru turism în zona Tulnici-Lepșa-Greșu-Soveja".


După cum bine știți, nu am acceptat lipsa de profesionalism a Ministerului Integrării și am dat în judecată acest minister, am recuperat studiile de fezabilitate și prefezabilitate și am reușit să introducem proiectul Lepșa-Soveja pentru a obține finanțare pe fonduri structurale. Sunt convins că chiar fără contribuția Guvernului, care nu a ajutat deloc județul Vrancea în această perioadă, vom reuși să finalizăm toate cele 330 de proiecte, majoritatea pe infrastructură, pentru ca Vrancea să devină așa cum mie îmi place să spun, o provincie europeană.


Din păcate minciuna, incompetența și analfabetismul politic îi aduc din nou pe liberali să facă aceste coaliții de circ, dar eu le recomand să se apuce de muncă măcar în al 14-lea ceas. Să nu uite că Marian Oprișan și PSD sunt în coaliție cu cetățenii județului Vrancea și nu ne interesează coalițiile de circ politic“, a declarat Marian Oprișan.


Șeful PSD Vrancea s-a arătat și un susținător al votului uninominal. „Sunt un mare susținător al votului uninominal, dar în ceea ce privește Senatul și Camera Deputaților, va trebui făcută o încercare mixtă, pentru că nicăieri în lume nu funcționează votul uninominal la ambele camere. Nici măcar în Statele Unite care sunt considerate imaginea numărul unu al democrației, nu funcționează votul uninominal la ambele camere. De aceea propun  o variantă de vot uninominal numai la Senatul României, iar la Camera Deputaților să fie folosit în continuare votul pe liste“, a mai afirmat Oprișan.


(325 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristi CIUPERCĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Oprișan spune că susține votul uninominal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30394983291626 seconds.