Miercuri, 28 Februarie 2007 - 06:09 AM Aleg.RO: Proiectul PC a trecut din nou de Senat

Publicat de: Georgeta Filip / geo

curierulnational
Senatorii au adoptat ieri in sedinta de plen scutirea de impozit a profitului reinvestit . Propunerea legislativa apartine PC si a mai fost aprobata de senatori si anul trecut. La data respectiva, conservatorii se aflau la guvernare, insa proiectul lor a fost sustinut de opozitie. Ulterior, Dan Voiculescu a scos PC din coalitie, invocand faptul ca reprezentantii puterii nu le-au sustinut acest proiect privind neimpozitarea profitului reinvestit, ca si initiativa privind reducerea TVA la alimentele de baza.
Ieri, propunerea conservatorilor a ajuns, din nou, in dezbaterea Senatului si a fost adoptata cu 45 de voturi "pentru", 27 "impotriva" si doua abtineri. Proiectul modifica Codul fiscal in sensul scutirii de plata impozitului a profitului impozabil reinvestit, pentru operatorii economici si persoanele juridice.
Liderul PC, senatorul Dan Voiculescu, a sustinut in fata colegilor parlamentari ca prin scutirea de la plata impozitului pe profit nu vor fi pierderi la buget, intrucat vor aparea compensari din TVA suplimentar. "Avem nevoie de aceasta initiativa pentru a permite tehnologizarea companiilor romanesti, avand ca scop cresterea competitivitatii", a completat senatorul conservator George Copos. Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Catalin Doica, a afirmat ca Executivul nu sustine proiectul PC, din cauza incapacitatii bugetului de stat de a suplini lipsa banilor din aceste impozite. Potrivit acestuia, neimpozitarea profitului reinvestit influenteaza bugetul de stat cu aproximativ 1,2% din PIB, la nivelul anului 2009, iar impozitarea profitul reinvestit cu 16% reprezinta un stimulent suficient pentru companii.
Reprezentantii PSD si PRM au aratat ca masura este necesara pentru intarirea competitivitatii firmelor romanesti. Proiectul PC va fi trimis la Camera Deputatilor, care este camera decizionala.


(721 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Georgeta Filip / geo


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Proiectul PC a trecut din nou de Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30616402626038 seconds.