Miercuri, 28 Februarie 2007 - 06:07 AM Aleg.RO: Primaria Capitalei recunoaste ca datele despre terenurile MApN erau confidentiale

Publicat de: ---

gardianul Primaria Capitalei a dat, ieri, prin intermediul Directiei Relatii Publice si Informare, un „Comunicat de Presa“ in continutul caruia recunoaste ca, din punctul de vedere al MapN, datele despre terenurile cazarmilor „ar putea fi considerate cu caracter secret“ . Redam, in continuare, integral, comunicatul cu pricina:

Primaria Municipiului Bucuresti nu gestioneaza informatii clasificate, iar negocierile pe care Municipalitatea le poarta cu Ministerul Apararii Nationale, in vederea transferarii a 104 ha teren, nu se inscriu in categoria informatiilor clasificate.

Din punctul de vedere al Ministerului Apararii Nationale, informatiile cu privire la aceste terenuri pe care se situeaza foste unitati militare ar putea fi considerate cu caracter secret, decizia cu privire la datele asupra locatiilor respective apartinandu-le exclusiv.

Din cele peste 300 de ha de teren pe care MapN le detine pe teritoriul Capitalei, aproximativ 100 ha ar putea fi transferate Primariei Municipiului Bucuresti, avand in vedere ca aceste terenuri au apartinut municipalitatii, inaintea infiintarii unitatilor militare. Cum aceste unitati nu mai sunt functionale, Primaria Capitalei nu vede nici un impediment in calea recuperarii acestor terenuri.

Pe acest subiect, primarul general Adriean Videanu si ministrul Apararii urmeaza sa aiba o ultima discutie clarificatoare saptamana viitoare.

„Terenurile pe care noi le-am identificat se situeaza in zone care, din punct de vedere juridic, faciliteaza demersurile pentru constructia de locuinte. Estimam ca in zona Ghencea, unde se situeaza, in general, terenurile vizate de Primarie, s epot construi aproximativ 12.000 de locuinte, cu prioritate pentru persoanele evacuate din imobilele nationalizate“, declara primarul general al Municipiului Bucuresti, Adriean Videanu.


(615 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Primaria Capitalei recunoaste ca datele despre terenurile MApN erau confidentiale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3913881778717 seconds.