Miercuri, 28 Februarie 2007 - 06:06 AM Aleg.RO: Deputatii au votat pentru aruncarea la cos a Ordonantei DIICOT

Publicat de: Dan Ghetu

real_romaneasca     Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri cu 178 de voturi "pentru", 54 de voturi "impotriva" si 5 abtineri Legea de respingere a Ordonantei DIICOT . Astfel, deputatii au adoptat cu majoritate calificata proiectul de respingere a Ordonantei DIICOT, propus de Comisia juridica.
In favoarea adoptarii acestei ordonante s-au pronuntat doar deputatii PD si doi independenti. Deputatii PNL, PSD, PRM si PC au votat pentru adoptarea proiectului de respingere a Ordonantei DIICOT.
Totodata, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a precizat, in numele grupului PNL, ca voturile deputatilor liberali pentru respingerea ordonantei nu inseamna ca PNL nu il sustine pe ministrul Justitiei, Monica Macovei. "Guvernul a gresit adoptand aceasta ordonanta prin care se restrang drepturile fundamentale ale omului. Grupul PNL sustine reforma in Justitie, il sustine pe ministrul Justitiei, dar nu va sustine acele masuri care afecteaza drepturile si libertatile fundamentale ale omului", a explicat Olteanu.

"Ordonante neconstitutionale"

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, a afirmat ca votul de respingere a ordonantei acor-dat de deputatii uniunii nu inseamna ca UDMR si-ar retrage sprijinul fata de Macovei. Marton a spus ca Ordonanta DIICOT a fost "in mod evident neconstitutionala" si deputatii UDMR trebuiau sa voteze "in mod automat" impotriva acesteia.
La randul sau, deputatul PSD Florin Iordache a apreciat ca maniera de vot asupra Ordonantei DIICOT demon-streaza ca "Monica Macovei face reforma in Piata Universitatii, nu poate face reforma in Parlament". Iordache a afirmat ca Macovei "nu este in stare sa gestioneze Justitia romana" si acuzat-o ca "vine pe furis in Parlament cu ordonante neconstitutionale, cu incalcari ale Constitutiei".

Macovei, criticata de PSD si PRM

Deputatul PC Petru Calian a apreciat ca votul majoritar impotriva Ordonantei DIICOT "confirma faptul ca Macovei nu mai are sustinere nici in Camera Deputatilor si nu mai este nevoie de o motiune simpla si la Camera". Pe de alta parte, deputatii PSD si PRM au mai criticat si faptul ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, nu s-a prezentat in Parlament pentru a-si sustine ordonanta, ei reprosandu-i faptul ca a preferat sa participe la mitingul organizat de unele ONG-uri in scopul sustinerii ei.
La sfarsitul anului trecut, Executivul a adoptat Ordonantele de Urgenta 99 si 131 (OUG 131/2006 cunoscuta drept "Ordonanta DIICOT" - n.r.) publicate in Monitoarele Oficiale din 27 decembrie, respectiv 29 decembrie. Ambele ordonante dau dreptul anchetatorilor de a intercepta convorbiri telefonice, corespondente electronice si elimina confidentialitatea secretului bancar.


(651 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Dan Ghetu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Deputatii au votat pentru aruncarea la cos a Ordonantei DIICOT | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50987100601196 seconds.