Marți, 27 Februarie 2007 - 06:00 AM Aleg.RO: Udrea - o bomba cu ceas pentru Basescu?

Publicat de: ---

romanialibera Elena Udrea face caz de aproape doi ani de relatia speciala pe care ar avea-o cu Traian Basescu, iar presedintele nu s-a sfiit sa o trimita in bratele Partidului Democrat atunci cand nu a mai putut defila nemijlocit cu ea in postura de sefa a cancelariei de la Cotroceni . Seful statului nu s-a distantat niciodata de aceasta tanara si frumoasa doamna, desi iesirile ei publice l-au dezavantajat, poate chiar de la inceput. Presedintele a avut nu doar curajul sa-si angajeze o consiliera fara experienta, ci si nesabuinta ca persoana aleasa sa fie sotia unui cunoscut om de afaceri care si-a dobandit averea in jungla postdecembrista a contractelor binevoitoare facute intre stat si firmele private.
Evolutia politica de la statutul de avocat de ocazie (formata la scoala bunavointei PSD, care a angajat-o sa-si faca mana la procesele RAPPS) si nevasta a domnului Dorin Cocos la cel de consilier al sefului statului si star al televiziunilor de stiri s-a datorat mai degraba slabiciunii prezidentiale decat calitatilor Elenei Udrea.
Prezenta pe ecrane in calitate de purtatoare neoficiala de cuvant a presedintelui si de principala depozitara a secretelor din seifurile Cotrocenilor, Udrea iase la iveala fie pentru a declansa un scandal, pe baza unei informatii ascunse de care tocmai si-a amintit, fie pentru a-l apara pe Traian Basescu de asediatorii sai de la Palatul Victoria. Apararea sufera insa de vehementa dezagreabila a vanzatorilor ambulanti care vor sa te oblige sa le cumperi maruntisurile, iar argumentele, clamate adesea pe tonuri dezagreabile, sunt doar pastise ale discursurilor prezidentiale, neadaugite si neingrijite.
Elena Udrea nu este insa lipsita de calitati, dincolo de abilitatea cu care a reusit sa parvina intr-o lume ostila si neprietenoasa si de extravagantele vestimentare care au facut deliciul intalnirilor oficiale la nivel inalt, fosta consiliera stie care sunt informatiile esentiale dintr-un contract de afaceri, intelege cum functioneaza parghiile puterii, cand pot fi folosite si de catre cine, care e miza economica a momentelor politice de varf, dar mai ales cum poate fi exploatata o criza in propriul folos.
Legaturile ei cu grupuri de interese patate, legaturi invocate permanent de adversarii lui Basescu, acuzatiile ca ar face jonctiunea intre firme construite pe logistica unor inalti ofiteri din servicii secrete cu state de plata in securitatea ceausista si alti protejati de la Cotroceni il pun pe seful statului in offside inca de acum doi ani. Istoria biletelului pornita de Udrea la o televiziune patronata de conservatori, asezonata cu multitudinea amicilor sai transpartinici proveniti din zone de afaceri incomplet igienizate, sugereaza ca tanara si isteata blonda a fost de la bun inceput o bomba cu ceas in biroul prezidential. Intrebarea este cine a plasat bomba la Cotroceni?


(517 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Udrea - o bomba cu ceas pentru Basescu? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.4889349937439 seconds.