Miercuri, 29 Noiembrie 2006 - 07:02 AM Aleg.RO: Comisie senatoriala de ancheta pentru privatizarea Petrom

Publicat de: ---

adevarul

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat, ieri, ca membrii Biroului Permanent s-au aratat "de principiu" de acord cu instituirea unei comisii senatoriale de ancheta in legatura cu privatizarea Petrom . Comisia va avea noua membri, ce urmeaza sa fie stabiliti in perioada urmatoare. Initiativa apartine senatorului PD Marius Marinescu, care a strans 38 de semnaturi ale colegilor senatori din Coalitie, de la PD, PNL si PC. Potrivit lui Marinescu, doar UDMR a refuzat sa semneze pentru initierea acestei comisii.
Marius Marinescu ne-a precizat ca rolul acestei comisii este de a investiga modul în care a fost privatizata SNP Petrom, de a audia partile: reprezentanti Petrom, ai OMV si ai ministerului român de resort. Marinescu a adaugat ca, în urma raportului pe care comisia îl va elabora, se va adopta o hotarâre a Senatului, care va formula recomandari Executivului.
Potrivit lui Marius Marinescu, aceste recomandari trebuie sa se refere la modificarea clauzelor din contractul de privatizare care sunt defavorabile statului român. El ne-a spus ca, daca guvernul refuza sa modifice aceste clauze, liderii politici pot sa-si asume modificarea contractului, în parlament. Senatorul PD a considerat privatizarea drept una "paguboasa" pentru statul român si ne-a declarat ca în Biroul Permanent al Senatului s-a recunoscut faptul ca, la momentul votarii privatizarii, contractul era necunoscut parlamentarilor.  


(601 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Comisie senatoriala de ancheta pentru privatizarea Petrom | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5198278427124 seconds.