Sâmbătă, 30 Septembrie 2006 - 09:34 AM Aleg.RO: Dineul liderilor francofoni, vazut la "Home-cinema" Cotroceni

Publicat de: ---

adevarul

sefii de stat si de guvern prezenti la Sommet-ul Francofoniei au participat, joi seara, la un dineu oferit la Palatul Cotroceni de presedintele Traian Basescu . Desi ziaristii fusesera si ei invitati sa participe la prima parte a dineului, la intrarea in palat ni s-a interzis accesul. A fost nevoie sa fie sunat insusi seful SPP pentru ca portile sa se deschida. Suntem condusi in sala de teatru.
Aici, la un pahar de suc si un fursec, urmarim spectacolul pe trei ecrane mari de plasma. Pe la 20,30 incep sa soseasca invitatii. Deja nu mai suntem atenti la nume, ci la toalete. Costume scumpe, cravate asortate, taioare si rochii elegante. Din cand in cand, pitoresti costume traditionale. Cativa lideri din state mai exotice au optat pentru portul national sau uniforma militara. Vine premierul Calin Popescu Tariceanu insotit de sotie. Atat Maria Basescu, cat si Ioana Tariceanu au ales pentru dineu tinute sobre, negre. Veselia domneste insa de ambele parti, dezghetul dintre Palate se face simtit.

Sommet vs summit
Sala de receptie se umple incet, incet. Ii observam printre invitati pe Gica Hagi, cu sotia, si pe Ilie Nastase, pe printul Albert de Monaco. In jurul orei 20,45 isi face aparitia, foarte jovial, presedintele Frantei, Jacques Chirac, care ii spune lui Basescu ca "totul a fost perfect". "Va asigur ca am incercat sa va fim gazde foarte bune", ii raspunde Basescu. "Romania va incerca sa promoveze valorile organizatiei in cei doi ani in care va detine presedintia OIF", mai zice presedintele, care incurca inca o data sommet-ul cu summitul. La sfarsit, presedintele Basescu ridica paharul, ospatarii intra cu platourile si atat. Sau "Fin": pentru ziaristi, filmul artistic productie TVR se incheiase.  


(697 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Dineul liderilor francofoni, vazut la "Home-cinema" Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33415102958679 seconds.