Vineri, 29 Septembrie 2006 - 05:53 AM Aleg.RO: "In presedintele Basescu avem un impostor care si-a mintit electoratul"

Publicat de: Dana Carabelea

curentul

Presedintele Traian Basescu nu mai are loc de simpatie printre liberali, mai ales dupa ce a propus un pesedist, pe George Maior, pentru sefia Serviciului Roman de Informatii . Daca nu au nimic personal cu Maior, liberalii nu pot spune acelasi lucru despre seful statului, pe care tot incearca sa il contracareze. PNL si-a scos la inaintare oamenii capabili sa joace alaturi de Basescu rafuiala politica, aruncandu-l in linia intai pe liderul liberalilor din Camera Deputatilor, Crin Antonescu. "Romania nu este masa de joc a jucatorului Traian Basescu", a rabufnit liberalul, invitat la o emisiune televizata.

Acum ca Basescu si-a declarat sustinerea pentru un reprezentant de marca al PSD, nominalizandu-l pentru sefia SRI, Antonescu a constatat ca seful statului "si-a batut joc de electoratul care l-a trimis acolo", la Cotroceni.

"Va vad imbujorati de placere in fata marelui om care imparte cu opozitia, intr-un exercitiu nemaiauzit in Romania, SRI-ul", s-a legat Antonescu, fara prea mult interes, si de PSD, partid care are cel mai mult de castigat de pe urma palmei date de Basescu liberalilor.

"Un impostor". "Isi bate joc de electoratul care l-a trimis acolo". "Cel mai politicianist dintre politicienii romani". Astfel s-a referit liberalul Crin Antonescu l-a presedintele Traian Basescu, intr-un atac extrem de dur, provocat de nominalizarea pesedistului George Maior pentru conducerea SRI. Invitat la emisiunea "Știrea zilei" de la Antena 3, liderul liberalilor din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, l-a facut cu ou si cu otet pe Basescu. Dar si pe democrati. Antonescu a uitat, insa, sa se lege de pesedisti, cei care au cel mai mult de castigat de pe urma trocului de la serviciile de informatii.

La aceeasi masa de discutii cu purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, liberalul Crin Antonescu a atacat constant tandemul PD - presedintele Traian Basescu. Antonescu a recunoscut ca nu are "obiectiuni la persoana" in ceea ce-l priveste pe George Maior, propus pentru sefia SRI. Insa cand vine vorba de seful statului, liberalul s-a intrecut pe sine intr-un atac concentrat la adresa celui pe care PNL l-a sustinut in campania electorala si care "pare a uita ca a castigat alegerile prezidentiale cu un scor foarte strans,(...) printr-o mobilizare patetica, dramatica in ultimele zile ale campaniei si in ultima zi a campaniei impotriva a ceea ce insemna PSD... pe care l-am prezentat ca pe demonul perfect al societatii romanesti".

PSD aplauda ceea ce PNL gaseste inacceptabil

Cel putin in privinta votului pe care il vor lua PNL si PSD, reprezentantii celor doua formatiuni au cazut de acord. Pesedistii nu au cum sa nu-l sustina pe Maior la SRI si, la pachet cu el, pe Saftoiu la SIE. Iar liberalii nu vor sa voteze "pentru" nici in ruptul capului.

"Sigur ca pentru cel desemnat de la noi vom vota in mod evident. Probabil ca lucrurile vor fi in regula si in ceea ce priveste celalalt candidat. Pana la urma trebuie sa fii consecvent intr-o intelegere...", s-a dat de gol Diaconescu, recunoscand voalat ca a existat o negociere intre social-democrati si seful statului in privinta alegerii sefului de la SRI. Liderul deputatilor PNL a fost de acord ca intelegerea e intelegere si ca PSD nu are cale de intoarcere, dar asta nu l-a impiedicat sa sara din nou la gatul celui care a orchestrat totul - Basescu. "Problema ramane din partea domnului Basescu, care ar fi trebuit cu un oarecare bun simt sa spuna: <Domnule, stiti, in campania electorala, cand vorbeam eu despre sistemul ticalosit, despre PSD asta monstruos, uite, imi scapa ca sunt niste oameni deosebiti, ca George Maior, ca altii, care erau si atunci in PSD. Am gresit, m-am mai gandit, taman pentru SRI propun asta>", a ironizat din nou Antonescu atitudinea presedintelui.

Zici PD, zici Traian Basescu

Crin Antonescu nu i-a iertat nici pe democrati. "Un singur partid nu exista pe scena politica actuala, si anume PD", a declarat Antonescu. El i-a luat la bani marunti pe democrati pentru obedienta fata de seful statului. "Cata vreme urechile domnului Boc (liderul PD, n.r.) zbarnaie dupa telefoanele de la Cotroceni, si domnul Boc conduce, chipurile, acest partid, nu am ce sa vorbesc", a declarat Antonescu. El si-a sustinut afirmatiile lovind si mai tare in PD: "In momentul in care a fost desemnat domnul Maior, au sarit domnul Raicu (Romeo Raicu, presedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul asupra SIE, n.r.) si ceilalti, spunand ca este o miscare de geniu, domnul Cristi Radulescu sigur ca a dat o caracterizare, a semnat-o si a spus: minunat om politic domnul Basescu. (...) Acesti oameni au vorbit pe cand nu stiau, ca sa fiu asa, eminescian, nu stiau ce va zice <Luceafarul> lor despre faptul ca nu este bine sa fie cineva dintr-un partid".

Atacul lui Crin Antonescu a culminat cu o promisiune "acida": "In vreme ce in presedintele Basescu avem un impostor care si-a mintit electoratul, in PNL, asa cum este el, inca nu!"


(568 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Dana Carabelea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

"In presedintele Basescu avem un impostor care si-a mintit electoratul" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32647609710693 seconds.