Miercuri, 20 Septembrie 2006 - 05:35 AM Aleg.RO: Primaria Ploiesti, sediu de lux

Publicat de: ---

evenimentulzilei Finalizarea proiectului va scoate din vistieria administratiei locale cateva milioane de euro .

Primaria Ploiesti va avea, in cativa ani, un sediu nou pe Bulevardul Independentei, pe amplasamentul fostului sediu al SNP Petrom. Desi in prezent nu se cunoaste valoarea investitiei, aceasta va ajunge la cateva milioane de euro, avand in vedere faptul ca numai realizarea proiectului va costa doua miliarde de lei vechi.

Conform reprezentantilor municipalitatii, construirea unui sediu modern era mai mult decat necesara. "Institutia este chiriasa in cladirea Consiliului Judetean Prahova, iar ploiestenii sunt plimbati in diferite locatii ale serviciilor din primarie", a declarat Alina Istratescu, purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti. Aceasta a declarat ca efortul financiar pentru realizarea acestui proiect va fi suportat din bugetul local.

Finisaje de lux

Potrivit proiectului castigator al licitatiei organizate de primarie, noul sediu urmeaza sa cuprinda mai multe cladiri construite la inceputul secolului trecut, dar si o constructie noua, cu o arhitectura moderna.

Aceasta va avea o parcare subterana cu aproape 100 de locuri si trei etaje. Astfel, la parter vor fi amenajate mai multe sali de conferinta, spatii pentru comisiile de specialitate ale Consiliului Local Ploiesti, o sala de audiente, puncte de informare computerizata, un birou de taxe si impozite.

 La primul etaj vor fi amplasate birourile primarului, viceprimarilor si ale consilierilor, cu vedere in curtea interioara, celelalte doua etaje urmand sa fie ocupate de aparatul propriu al municipalitatii.

De asemenea, din primarie nu va lipsi o sala de mese pentru angajati, cu o capacitate de 70 de persoane cu servire in regim catering.

Cladirea va fi placata cu piatra naturala si panouri din sticla, iar finisajele interioare vor fi si ele de calitate superioara: pardoseli din piatra naturala pentru holuri, parchet pentru incaperile oficiale, covor PVC pentru zonele de birouri, pardoseli ceramice pentru scari si grupuri sanitare.

Pro si contra

Parerile ploiestenilor in legatura cu proiectul sunt impartite. Daca unii considera investitia necesara, avand in vedere faptul ca trebuie sa alerge prin tot orasul pentru a ajunge la serviciile autoritatilor, altii cred ca pe lista de prioritati ar fi trebuit sa figureze alte necesitati.

"Strazile sunt pline de gropi, in trafic mai sunt autobuze vechi si poluante, curatenia lasa de dorit in multe cartiere, iar spatiile verzi nu sunt administrate asa cum ar trebui. Chiar un sediu nou le trebuia?", se intreaba Damian Florea, unul dintre ploiestenii care nu privesc cu ochi buni initiativa municipalitatii.

De aceeasi parere sunt si locuitorii cartierelor marginase ale Ploiestiului, acolo unde asfaltul sau canalizarea lipsesc, in ciuda promisiunilor electorale ale celor care s-au perindat la conducerea primariei.

 

 

Afaceri dubioase

De numele primarului Ploiestiului, Emil Calota , sunt legate mai multe tranzactii controversate. Printre acestea se numara contractul semnat in 2001 cu firma Asesoft a omului de afaceri Sebastian Ghita, nasul ministrului economiei si comertului, Codrut Seres.

Primaria Ploiesti a platit un milion de dolari pentru informatizarea institutiei, o suma considerata mult prea mare in raport cu calitatea serviciilor prestate si a echipamentelor furnizate.

Un alt contract dubios a fost semnat in acelasi an cu compania Luxten, pentru reabilitarea sistemului de iluminat public. Atunci, administratia Calota "a daruit" 12 milioane de dolari acestei companii, care se va ocupa de iluminarea orasului pana in 2011. (Mara Popescu)


(330 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primaria Ploiesti, sediu de lux | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29598498344421 seconds.