Miercuri, 20 Septembrie 2006 - 05:34 AM Aleg.RO: Mîrza îi reclamă lui Berceanu lipsa de colaborare a celor de la Drumuri Naționale

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, va reclama ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, lipsa de colaborare a celor din Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, transmite corespondentul AMOS News. Mîrza s-a declarat surprins și nemulțumit în același timp de răspunsul primit de la Compania care se află în subordinea Ministerului Transporturilor, cu privire la solicitarea Consiliului Județean de alocare a 50 de miliarde de lei vechi în vederea amenajării unei rute ocolitoare spre Vatra Dornei, în condițiile în care DN 17 va reprezenta un pericol pentru șoferi pe timp de iarnă.

"Am primit un răspuns birocratic, sec, fără nici o dorință de a se implica în rezolvarea traficului atît de greu și intens pe această porțiune de drum DN 17. Compania Națională de Autostrăzi ne comunică următoarele: drumul la care se face referire este drum județean, de parcă asta nu știam. În continuare ne spune că în conformitate cu art. 22 din ordonanța de guvern 43/1997 administrarea drumurilor județene se asigură de către Consiliile Județene, lucru care iarăși era foarte cunoscut. În încheiere concluzionează că în sfera de activitate a Companiei Naționale de Autostrăzi nu intră și sprijinirea finanțării și executării de lucrări pe un asemenea drum", a arătat președintele Consiliului Județean, care a adăugat "pe cel care a întocmit această adresă l-aș aduce impiegat de mișcare sau dispecer pe perioada iernii pe Mestecăniș ca să vadă cum se desfășoară traficul".

Șeful administrației județene a propus ca variantă ocolitoare ruta Frasin-Stulpicani-Ostra-Chiril în ideea de a limita numărul accidentelor pe timp de iarnă.

"Sunt foarte surprins de nepăsarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale și al Ministerul Transporturilor vizavi de ce se întîmplă în județul Suceava în legătură cu calvarul de pe DN 17. Am înțeles că e perioadă de construcții, organizare de șantier, lucru sub circulație este foarte greoi dar în același timp și circulația este foarte greoaie pentru că vine perioada de iarnă, vine înghețul, va fi imposibil să se circule mai ales în pante cînd vor derapa mașinile și e un singur fir iar celălalt e săpat la un metru și ceva deci practic e o prăpastie. Se vor produce foarte multe accidente și din acest motiv anticipînd această situație am solicitat fonduri să amenajăm în mod corespunzător circulația peste Puzdra", a mai spus Mîrza.


(392 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Mîrza îi reclamă lui Berceanu lipsa de colaborare a celor de la Drumuri Naționale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28110694885254 seconds.