Marți, 19 Septembrie 2006 - 05:58 AM Aleg.RO: Primarul Capitalei da ilegal pe mana unui director 3 miliarde de euro

Publicat de: Titus Liviu VULPE

Gândul Primarul general Adriean Videanu a incercat permanent sa controleze, prin apropiati, derularea proiectelor finantate din bani publici sau din credite internationale . Miza este uriasa: Capitala a primit deja 1,3 miliarde de euro din credite si mizeaza pe alte 1,7 miliarde, pentru care are proiecte. Problema lui Videanu este, insa, ca acesti bani sunt gestionati de mai multi responsabili din primarie, stabiliti prin lege sau prin memorandumurile cu bancile. Cu toate acestea, pe 6 septembrie, el a semnat o dispozitie (nr. 1315) prin care da muntele de bani pe mana unui "locotenent" al sau, Gheorghe Udriste, seful Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizare a Circulatiei din primarie. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Dispozitia lui Videanu prevede infiintarea in cadrul acestei directii a unei Unitati de management pentru toate proiectele derulate de Primaria Capitalei, finantate "din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile". Prin regulamentul de organizare si functionare a Unitatii, primarul ia de la responsabilii legali "gestiunea financiara a proiectelor", Udriste si oamenii sai urmand sa asigure "evidenta financiar-contabila a proiectului si auditarea conturilor acestuia". Desi legea spune clar ca toate comisiile de licitatii trebuie conduse de oameni de la Directia de Achizitii Publice, oameni din primarie spun ca directorul Gheorghe Udriste face presiuni pentru ca presedintii de comisie sa fie din directia condusa de el.

Surse din Primaria Capitalei sustin ca, fiind atentionat de alti functionari ai municipalitatii ca decizia e ilegala, Videanu a decis sa nu transmita inca dispozitia din 6 septembrie pe filiera impusa de lege.Videanu nu este la prima incercare de acest fel.

Prima data, el l-a numit ca sef de cabinet pe un apropiat al sau - Vladimir Sommer. Videanu a semnat apoi o dispozitie prin care ii permitea lui Sommer sa coordoneze toate activitatile primariei in care sunt implicate mai multe directii, adica toate proiectele de anvergura.

Recent, a esuat numirea ca "manager al orasului" a lui Gheorghe Pogea, fostul sau partener de afaceri. liviu.vulpe@gandul.info


(441 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Titus Liviu VULPE


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primarul Capitalei da ilegal pe mana unui director 3 miliarde de euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28975105285645 seconds.