Marți, 19 Septembrie 2006 - 05:56 AM Aleg.RO: Președintele Camerei Deputaților, în vizită la Piatra Neamț

Publicat de: Costin GRAUR

AMOS News Bogdan Olteanu a venit în Neamț cu prilejul deschiderii noului an de învățământ, Municipiul Piatra Neamț i-a fost gazdă primitoare iar primarul liberal, Gheorghe Ștefan, l-a însoțit pretutindeni. Cum în județul Neamț profesorii nu au participat la nici o mișcare de protest sindical, politicianul nu a avut probleme în a alege la care festivitate de deschidere să participe. Oficialitățile județene au fost și ele prezente la deschiderea noului an de învățământ. Președintele Consiliului Județean, Vlad Marcoci, a fost în localitatea Borca, iar prefectul Toader Mocanu a preferat școala din localitatea Vaduri, unde a fost prezent și președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu.

La Târgu Neamț, edilul, Decebal Arnăutu, a ținut un discurs festiv la mai multe școli din oraș.

Președintele Camerei a fost la colegiul Național "Petru Rareș", recunoscut pe plan național pentru performanțele elevilor și cadrelor didactice, apoi la Colegiul "Gheorghe Cartianu", la Liceul Economic și la școala generală din localitatea Vaduri.

Președintele Camerei Deputaților a apreciat potențialul turistic al zonelor din județ, subliniind necesitatea dezvoltării acestei ramuri economice.

Județul Neamț a primit, de circa o lună, suma de 150 miliarde de lei, bani cu care se vor reface școlile distruse de inundații, în anul 2005.

De asemenea, în baza unei ordonanțe guvernamentale, se alocă bani pentru realizarea de poduri, podețe și alimentari cu gaze și apă în mediul rural. În baza respectivei ordonanțe, din acest an se extind categoriile de proiecte cu realizarea a o mie de terenuri de sport, în 3.000 de comune din țară. Bazele sportive vor începe să fie construite din 2007, iar finanțarea se va asigura pe principiul "primul venit, primul servit". Aceste proiecte trebuie finalizate până în 2009.


(355 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Costin GRAUR


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Președintele Camerei Deputaților, în vizită la Piatra Neamț | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28632211685181 seconds.