Sâmbătă, 29 Aprilie 2006 - 05:46 AM Aleg.RO: Eckstein va propune înfiintarea a trei posturi de aprod la Senat

Publicat de: Călina BERCEANU

Gândul Secretarul Senatului Gheorghe Funar a cerut Biroului permanent sa o sanctioneze pe Norica Nicolai cu avertisment public pentru aducerea în sala plenului a nepoatei sale, care a si votat . ?Aceasta sanctiune ar avea ca si consecinta suspendarea doamnei Nicolai pe trei luni de la activitatile interne si externe ale Senatului?, a explicat, ieri, Funar. Acesta i-a mai cerut colegei sale de la PNL sa demisioneze din functia de vicepresedinte al Comisiei de Aparare si din cea de presedinte al Comisiei mixte Senat-Camera Deputatilor, ce are drept obiect investigarea presupuselor zboruri ale CIA.
Tot ieri, senatorul UDMR Kovacs Eckstein Peter si-a facut mea culpa. ?Regret ca nu am intervenit mai repede cu privire la prezenta persoanelor straine în sala plenului, pentru ca astfel o salvam si pe colega. Colaboratorii au acces la sedinte, dar stau în picioare, nu stau pe locul senatorilor. Dar la noi, niciodata nu stii?, a spus Eckstein. Acesta a dezvaluit faptul ca, chiar în fata sa, în sala de plen, sta un senator independent, care ?barfeste? ore în sir cu un colaborator, asezat pe scaun, langa el. Eckstein a refuzat sa-si deconspire colegul. Pentru ca asemenea incidente sa fie evitate, senatorul UDMR va propune Biroului permanent sa înfiinteze trei posturi de aprod la sala plenului, oameni care sa stea la usi si sa nu permita accesul persoanelor straine.

Persoana introdusa de Norica Nicolai în Senat se numeste Anca Hodos si ar fi consilier juridic în cadrul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Purtatorul de cuvant al institutiei, Nicolae Fuiorea, a confirmat ca Hodos este angajata aici, precizand ca miercuri a fost învoita de la serviciu, din motive personale. Votand în locul unui senator, nepoata a uzurpat o calitate oficiala, fapta pedepsita de Codul Penal: ?Folosirea fara drept a unei calitati oficiale, însotita sau urmata de îndeplinirea unui act legat de aceasta calitate, se pedepseste cu închisoare stricta de la 1 an la 3 ani sau cu zile amenda?. Parlamentarii implicati în aceasta poveste pot fi acuzati de neglijenta în serviciu. Nici un organ de cercetare nu s-a sesizat înca în privinta acestor fapte.


(710 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Călina BERCEANU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Eckstein va propune înfiintarea a trei posturi de aprod la Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28262305259705 seconds.