Sâmbătă, 29 Aprilie 2006 - 05:44 AM Aleg.RO: Sătenii unei comune bihorene se ceartă cu primarul în stradă

Publicat de: Mircea STROE

AMOS News Zeci de săteni din comuna bihoreană Oșorhei ies regulat în stradă, cu pancarte și lozinci, unde protestează împotriva deciziei primarului de a permite circulația camioanelor de mare tonaj prin sat. Ei îl acuză pe primar că ia mită de la firmele de exploatare a balastierelor, în timp ce casele lor sunt distruse de vibrațiile camioanelor. De fiecare dată când sătenii nemulțumiți ies în stradă, poliția și jandarmii sosesc în satul Fughiu pentru a supraveghea conflictul.

Țăranii nemulțumiți spun că aproximativ 70 de case, biserica, podurile și drumurile din comună au fost afectate de traficul de la cele trei balastiere aflate pe teritoriul satului. Zeci de mașini între 16 și 42 de tone trec zilnic pe străzile satului, așa că Poliția Rutieră a interzis accesul mașinilor de mare tonaj prin localitate deoarece există rute ocolitoare până la balastiere.

Protestatarii susțin că că indicatoarele de restricție pentru autovehiculele mai grele de 7,5 tone au fost scoase chiar de primarul Ioan Codău, care ar fi împărțit camionagiilor hârtii de liberă circulație prin sat, semnate chiar de el.

Mai mult, deși exista o hotărâre a Consiliului Local Oșorhei care restricționa traficul de mare tonaj, aceasta a fost suspendată tot de primar. Edilul Ioan Codău nu este de acord nici cu un studiu al Inspectoratului în Construții Bihor, din care rezultă că drumul este impropriu circulației de mare tonaj: „Nu este relevant studiul, las’ că facem noi altul. Am și alocat 150 milioane de lei pentru asta. Avem nevoie de nisip și balastru pentru reparația drumurilor, nu putem bloca accesul camioanelor. Firmele care transportă balastru s-au oferit să repare drumul, dar sătenii s-au opus pentru că vor să se interzică de tot circulația. Să nu uităm că firmele astea plătesc taxe și impozite, aici nu fac sătenii ce vor mușchii lor”.

Satenii din Oșorhei, ai căror „mușchi” i-au dus până la Parchet, unde primarul are deja un dosar penal, sunt hotărâți să protesteze până când camioanele de mare tonaj nu vor mai trece prin fața caselor lor, ci pe drumurile industriale special amenajate.


(781 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Mircea STROE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sătenii unei comune bihorene se ceartă cu primarul în stradă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29037284851074 seconds.