Vineri, 28 Aprilie 2006 - 06:04 AM Aleg.RO: Nepoata senatorului Norica Nicolai a plecat din tara

Publicat de: Ion Navalici

real_romaneasca     Nepoata senatorului Norica Nicolai, care a votat miercuri in Senat, nu s-ar mai afla in tara . Potrivit Hotnews, ea se numeste Manea Hanes si s-ar afla acum in Olanda. Norica Nicolai a lipsit ieri de la lucrarile din plen ale Senatului.
Senatorul Norica Nicolai a lipsit ieri de la lucrarile Senatului pentru a evita orice contact cu presa, dar si cu colegii. Incidentul petrecut miercuri, cand si-a lasat nepoata- dupa cum a nominalizat-o - sa voteze la unul dintre pupitrele senatoriale, a pus-o intr-o situatie extrem de delicata.
Cazul va fi discutat in urmatoarea sedinta a Biroului Permanent al Senatului, care ar putea decide ca senatorul liberal Norica Nicolai sa nu mai reprezinte Senatul in relatiile interne si internationale pentru o perioada de trei luni, in conformitate cu articolul 201 din Regulamentul acestei camere legislative.
Din punct de vedere juridic, fapta Noricai Nicolai s-ar putea incadra la instigare la uzurpare de calitati oficiale, prevazuta de articolul 240 din Codul Penal, care stipuleaza ca "folosirea fara drept a unei calitati oficiale, insotita sau urmata de indeplinirea unui act legat de acea calitate, se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani".

Identitatea nepoatei

Chestorul Senatului, Paul Pacuraru, a declarat ieri, potrivit Hotnews, ca nepoata Noricai Nicolai se numeste Manea Hanes si a avut permisul de intrare nr. 919/26.04. Ea ar fi parasit tara in graba si s-ar afla acum in Olanda. Manea Hanes are pregatire juridica si lucreaza la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. Purtatorul de cuvant al acestei institutii a evitat insa, potrivit aceleiasi surse, sa comenteze: "Nu sunt abilitat sa dau vreo declaratie pe acest subiect si, in plus, politica noastra este sa raspundem in scris la solicitari".

Macovei este convinsa ca nepoata a votat

Monica, Macovei, ministrul Justitiei, considera ca drept "inadmisibil" ce s-a intamplat la Senat, aratand ca astfel de incidente duc la scaderea imaginii Parlamentului. "Toata lumea trebuie sa raspunda pentru ceea ce face. Este firesc sa se evalueze aceasta aducere a nepoatei, in raport cu Regulamentul Senatului. Am vazut cu totii manuta acolo, care vota pe butoane", a spus Macovei.
La randul sau, liberalul Valeriu Stoica, fost ministru al Justitiei, sustine ca, daca sunt exacte relatarile presei privind incidentul in care a fost implicat senatorul PNL Norica Nicolai, acesta "are o problema foarte grava".
Senatorul PRM Gheorghe Funar a propus plenului ca Biroul Permanent sa-i ceara lui Nicolai sa-si dea demisia din functia de vicepresedinte al Comisiei de aparare a Senatului si din functia de senator.
Pentru sanctionarea Noricai Nicolai s-au pronuntat si conservatorii. Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ca fapta reprezentantei liberalilor de a introduce o ruda in plenul Senatului este nu numai rusinoasa, dar si "nedemna" si "ilegala".


(740 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ion Navalici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Nepoata senatorului Norica Nicolai a plecat din tara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30382084846497 seconds.