Vineri, 28 Aprilie 2006 - 06:04 AM Aleg.RO: Operatiunea «nepoata»: Senatorii cer suspendarea Noricai Nicolai din Parlament

Publicat de: Robert Lorentz, Lumi

gardianul Senatorul PNL Norica Nicolai  risca sa fie sanctionata de Biroul Permanent al Senatului, dupa ce nepoata acesteia a votat in locul unui senator liberal .

Conducerea Camerei Superioare a Parlamentului ar putea decide ca senatorul liberal sa nu mai reprezinte, timp de trei luni, acest for legislativ în relatiile interne si internationale.

Reprezentantii partidelor sustin ca situatia creata de Nicolai este inacceptabila si ca senatorul este pasibil de sanctiuni majore. Ieri, senatorul Norica Nicolai si-a asumat vina pentru prezenta nepoatei sale in plen, dar nu si pentru vot.

Dupa ce si-a adus o nepoata  sa voteze in locul unui parlamentar liberal, senatorul Norica Nicolai  risca sa fie sanctionata de Biroul Permanent al Senatului. Conducerea Camerei Superioare a Parlamentului ar putea decide ca senatorul liberal sa nu mai reprezinte, timp de trei luni, acest for legislativ în relatiile interne si internationale. Reprezentantii celorlalte partide sustin ca situatia creata de Norica Nicolai este inacceptabila si ca ea afecteaza imaginea  Parlamentului.
Voiculescu (PC):
Nu toleram asemenea practici
Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat ca formatiunea sa va cere sanctiuni maxime pentru incidentul din Senat. „Nu toleram asemenea practici. Este inadmisibil ca cineva sa intre in sala de sedinte si sa voteze in locul unui senator. Trebuie sa se dea un exemplu si de aceea Partidul Conservator a luat decizia in Biroul sau Politic sa ceara sanctionarea celor vinovati cu pedeapsa maxima posibila. Asadar, cerem sa fie sanctionata nu doar Norica Nicolai, ci si ceilalti actori implicati in acest incident“, a mai spus Voiculescu.
Marko (UDMR):
Situatie inacceptabila
Liderul UDMR Marko Bela a catalogat drept inacceptabila situatia din Senat. Marko a atras atentia ca astfel de incidente vin in sprijinul celor care pun in discutie necesitatea parlamentarismului romanesc. El crede ca ar fi cazul sa se caute reglementari legislative pentru a putea fi preintampinate, pe viitor, astfel de comportamente.Melescanu (PNL):
Este nevoie de reguli mai stricte la Senat
Vicepresedintele Senatului liberalul Teodor Melescanu, a afirmat ca pozitia sa din cadrul viitoarei discutii a Biroului Permanent al Senatului va fi „in functie de dovezile care se aduc“. „Daca exista dovezi ca asa ceva s-a intamplat intr-adevar, pozitia mea va fi una critica si voi fi de acord probabil si cu sanctiuni. Insa, daca nu se aduc dovezi, va trebui sa recunoastem ca au fost foarte multe exagerari. Oricum, sunt de parere ca este nevoie de reguli mai stricte care sa fie incluse in regulamentul Senatului“, a declarat Melescanu.
Boc (PD):
Un incident politic regretabil
Presedintele PD Emil Boc crede ca votul dat de nepoata senatorului PNL Norica Nicolai reprezinta un incident politic regretabil, care vine sa mai adauge o lovitura de imagine Parlamentului. „Eu cred, totusi, ca nu a fost un gest premeditat, dar in acelasi timp decizia politica pentru o eventuala sanctiune revine PNL, iar decizia administrativa trebuie luata la nivelul Biroului Permanent al Senatului“, a mai precizat Boc.Funar (PRM):
Cer demisia Noricai Nicolai  
Senatorul PRM Gheorghe Funar  a propus plenului ca Biroul Permanent sa-i ceara Noricai  Nicolai sa-si dea demisia din functia de vicepresedinte al Comisiei de aparare a Senatului si din functia de senator. Funar a sustinut ca  Nicolai trebuie sa fie sanctionata si conform prevederilor din Regulament care interzic, timp de trei luni, accesul demnitarului la orice actiuni interne sau externe în care ar putea reprezenta Senatul României.Vacaroiu (PSD):
La Comisia Juridica
Presedintele Senatului, social- democratul  Nicolae Vacaroiu, a precizat: „Incidentul nedorit petrecut miercuri in plenul Senatului va fi analizat din toate punctele de vedere in prima sedinta a Biroului Permanent.
Voi propune ca acest caz sa fie trimis spre dezbatere la Comisia Juridica, care va intocmi in cel mai scurt timp un raport.
Sunt mai multe fatete ale problemei, care trebuie solutionate pentru ca asemenea situatii sa nu se mai repete niciodata si va asigur ca nu se vor mai repeta“.


(670 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Robert Lorentz, Lumi


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Operatiunea «nepoata»: Senatorii cer suspendarea Noricai Nicolai din Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30695486068726 seconds.